Színes » Benzingőz

Fehérbe öltözött az Audi is

Nem számítanak a közelgő ünnepek sem a nagy autógyártóknál - ha tehetik mindig forog a kerék, tesztel a gyár. Lesifotósok kapták el az új kompakt kocsit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Benzingoz_AudiA3
Benzingoz_AudiA3
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2011. december 20., 19:31
0 hozzászólás. 

Van, aki házon belül, fedél alatt, tervezőstúdióban álmodja meg a jövő évi kasszasikert. Az igazán tökös gyerekek viszont teherautóra pakolják a portékát, körbematricázzák a gépeket, és egyenesen a legkeményebb környezetbe postázzák az újoncokat. Ilyenkor övend csak igazán a lesifotós társadalom: félleplezetlenül lehet lencsevégre csalni a szupertitkos ínyencségeket.

Benzingoz_AudiA3

Audiéknál a tél nem akadály. Pontosabban nem lenne akadály, ha már beállt volna. Így viszont repülőre, kamionra és még ki tudja mi mindenre pakolták legújabb üdvöskéjüket, és elküldték a legközelebbi hófedte tájra. Akciójuk fél sikernek örvendhet csak, a profi fényképészeket még a legádázabb körülmények sem ijesztették el.

 

A szerencsésen lebuktatott új fejlesztés

nem más, mint az Audi egyik legsikeresebb modelljének újraértelmezett változata. Senkinek nem kell bemutatni a '97-ben piacra dobott A3-as kompakt őrületet. Tizennégy éves pályafutása alatt több kisebb-nagyobb plasztikai beavatkozáson esett át a modell, de a gyártó azt ígéri, hogy a 2012-es modell teljesen más lesz.

Valószínűleg most már véglegesen a szemétbe vágják az orrvérzésig fejlesztett régi padlólemezt, és valami teljesen újjal rukkolnak elő. A VAG csoport tagjaként privilégiumot élvez a német prémium márka a legújabb fejlesztések adta lehetőségek kiaknázásában.

Az új hármas a sokat marketingelt MQB alváz/platform fejlesztésre épül majd, amin osztozik a hamarosan érkező hetes Golffal és nagyobb testvérével, a Passattal. A hivatalos, de a fényképeken kevésbé szemléltetett változás a megnövekedett tengelytáv. A háromajtós kivitelt 2595 milliméterre hozták ki, a két ajtóval gazdagabb testvér pedig 2630 milliméteresre cseperedett.

 

Szétmatricázták a bőrét

Tovább bővül a kasztni kínálat, és a nemrég bevezetett vászontetős kabrió mellé beújítanak egy szedán, azaz négyajtós, lépcsős hátú kivitelt, ami az A4-es összement változata lesz. A matricatuning jól álcázza az átértelmezett kasztnielemeket, alig lehet különbséget tenni – még avatott szemmel is – az előző és az aktuális generáció között.

Benzingoz_AudiA3

Egyértelműen újak az első és hátsó világítótestek, a LED-es divatot teremtő Audi mindig élvonalas volt a témakörben. Az öv- és tetővonal teljesen a kisöccsre, az A1-re hajaz, nehezen de határozottan észlelhető a sportosabb megközelítés. Próbálják levetkőzni a konzervatív összképet, és az érzékszervekre próbálnak hatni: a megjelenés sokkal drámaibb lett.

A belvilág továbbra is rejtve marad. A vakmerő fotós így is jegesmedvéket leküzdve, saját testi és felszerelése épségét kockáztatva lőtte a néhány képes sorozatot. Ami biztos, hogy a tesztpilóta nem fázhat odabent.

 

Ettől dobognak a négykarikás szívek

A motorválasztékból természetesen mindenki talál majd saját ízlésének megfelelőt. Mindegyik minierőmű turbósított, és legalább 100 lovat mozgat meg. Hiába, leáldozott már a szívómotorok korszaka, helyüket a vígan fütyülő, turbófeltöltős aggregátok veszik át.

Benzingoz_AudiA3

A legérdekesebb négyhengeres motor az 1.4-es TFSI, a közvetlen befecskendezéses, turbósított benzines. Papíron 140 lóerőt teljesít, de érdekes, hogy fékpadon általában 10-15 pacival többet tudnak a VAG csoport szívei. Nagyon takarékos is az új keletű négyütemű: szükség esetén akár menet közben is le tud kapcsolni a hengerekből, soros kéthengeresként is üzemelhet, és benzint takarít meg.

Természetesen az őrjöngés megszállottjainak sem kell csüggedniük. A mezei modellek után megcsillogathatják tudásukat a sportos S3 és RS3-as kivitelek is.

Audiéktól elvárjuk a magas összeszerelési minőséget, a prémim anyagfelhasználást, illetve a high-tech kütyüket. Egy A3-ból nem hiányozhat a DSG, vagy négykarikás nyelven az S tronic, a quattro összkerékhajtás és egyéb három vagy több betűkombinációs segédasszisztens sem. Érdemes odafigyelni a büdzsére, könnyen túlzásokba eshetünk.

 

A hivatalos bemutatóval megváratnak

A legújabb Audit csak a genfi autószalonon leplezik le. Valószínűleg addig kitesztelgetik magukat a fejlesztők télen-nyáron, hóban-sárban. Kell is a hosszas próbaidőszak, hiszen az egyik legközkedveltebb modelljüknél újítanak, és könnyen hátrafelé is elsülhet az akció.

Benzingoz_AudiA3

Érdemes lesz figyelgetni az elkövetkezőkben a frissebb kémfotókat,a formavilág előbukkanhat a hivatalos bemutató előtt is. Aki pedig nem tud várni, az vegyen repülőjegyet, fegyverezze fel magát a legkomolyabb fényképezés-technikai felszereléssel, ami a keze ügyébe kerülhet, vájjon iglut a hóba, és várakozzon ott.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."