Színes » Életmód

Női kör, nemcsak nőknek

A megváltozott családi, párkapcsolati szerepekről, a gyereknevelésről kezdődik beszélgetéssorozat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Fotó: illusztráció/listcovery.com
Fejre állt családok fotó: illusztráció/listcovery.com
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2015. május 11., 15:54
0 hozzászólás. 

Nőnek lenni napjainkban a címe az első témája annak a beszélgetéssorozatnak, amelyet dr. Biró Ibolya bőr- és nemigyógyász és Szalay Zsuzsanna pszichológus vezet majd a belvárosi unitárius egyházközség melletti Kriza János Szeretetotthonban.

A beszélgetések célja a családi értékek mentése és újrafogalmazása, a családi egyensúly megtalálása és megtartása, a női és férfi szerepek, viselkedési minták tisztázása a gyermeknevelés szempontjából.

– A családi szerepek megváltoztak, gyakran az édesanya dolgozik, az édesapa van a gyerekekkel. Akár így történik, akár a hagyományos módon a gyereknevelés, mindkét szülő tehet azért, hogy az épp hiányzó félnek is meglegyen a helye a családban. Hogy mit és hogyan tehet, többek közt arról fogunk beszélgetni – fogalmazott dr. Biró Ibolya. Hozzátette, a kisfiúk nevelése, az apa szerepe, az anya-fia viszony, a párkapcsolat testi és lelki megközelítése is a következő, feldolgozandó témák közt lehet, attól függően, hogy mi érdekli a résztvevőket.

A női körbe, hogy ne legyen egyoldalú a témák megközelítése, nem csak nőket várnak, hanem vallástól és nemtől függetlenül bárkit, akit érdekel a családi élet egyensúlyának megőrzése a megváltozott társadalmi körülmények között.

– A munkám során is tapasztalom, hogy mennyire gyakoriak a kiéleződött párkapcsolati feszültségek, és orvosként hiszek abban, hogy fizikailag meggyógyulni csak a lélek megnyitásával lehet – indokolta dr. Biró Ibolya, miért tartja fontosnak, hogy szakmai iránytású beszélgetéseket kezdeményezzen erről a témakörről.

A beszélgetésekre minden hónap második keddjén 16.30 és 18 óra között kerül sor, az első alkalom május 12-én, kedden lesz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."