Színes » Életmód

Te elég időt töltesz a gyerekkel?

Mégis mennyi időt kell szakítani a gyerekre? Miért ne légy stresszes, ha együtt vagytok? Mi van, ha több gyerek van a családban?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Szalay Zsuzsannával a ZsebCaféban!
Szalay Zsuzsannával a ZsebCaféban!
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. január 07., 11:14
0 hozzászólás. 

A felmérések szerint a mai szülők nagyjából 7 perc minőségi időt töltenek naponta a gyerekkel. Azt is mondják, hogy a gyerekkel töltött idő befektetés. De a mennyiségi vagy a minőségi idő a fontos? Esetleg együtt mindkettő? A fejlesztő játékok vagy csak a céltalan, felhőtlen együttlétek? Mégis, mennyi időt kell szakítani a gyerekre? Miért ne légy stresszes, ha együtt vagytok? Mi van, ha több gyerek van a családban?

A gyermek számára az egyik legfontosabb érzelmi hatás a szülő lelkiállapota. Akik többet tudnak a családjukról, azok egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak, erősebb a pszichés jólétük, és kevesebb eséllyel alakul ki náluk depresszió vagy szorongás. Amikor a szülő minőségi időt tölt gyerekével, a jelenlétével ajándékozza meg.

A minőségi időtöltés témájában nyújt segítséget az uh.ro és a Zsebcafé közös rendezvénysorozata, a Zseb-Szó-Tár második kiadása, ahol a felmerülő kérdéseket Szalay Zsuzsanna pszichológussal járjuk körbe január 13-án, szerdán 17 órától a Zsebcaféban. A szakembert Balogh Réka-Adrienne, az uh.ro munkatársa faggatja.

Szalay Zsuzsanna

1998-ban fejezte be a Benedek Elek Tanítóképzőt óvónői és tanítónői képesítéssel. 2002-ben a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen a Pszichológia és Neveléstudományok Karán szerezte meg a pszichológusi végzettséget. Zsuzsanna jelenleg pszichodráma, valamint játék- és bábterápia képzésen vesz részt, és szabadidejében a Nőileg magazin munkatársa. Egy nyolc éves kislány, valamint egy négy és fél éves kisfiú édesanyja.

Zseb-Szó-Tár

Az uh.ro és a Zsebcafé közös rendezvénysorozata, a gyereknevelés ABC-je. A kétheti beszélgetéseken egy, a gyereknevelést érintő problémát vagy aktuális kérdést feszegetünk egy szakember meghívottal, aki a jelenlévők kérdéseire is válaszol.

Ha érdekel, hogyan kezelhetők a szülő-nagyszülő konfliktusok, hogyan segíthetsz a gyerekednek, ha agresszió éri az iskolában, vagy azzal kapcsolatosan szeretnél tippeket kapni, hogyan tudsz minőségi időt tölteni a gyerekeiddel, akkor itt a helyed. Tanácsok, kérdések és válaszok szakemberektől egy csésze kávé mellett.

Legutóbb és egyben legelső alkalommal Dimén-Varga Tünde gyermekpszichoterapeutával beszélgettünk a nagyszülők és szülők közötti konfliktusok megoldásáról.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."