Színes » Életmód

Fiam, végre megjött az eszed!

Mondhatná sok szülő a Vibe Fesztivált megjárt gyermekének. Nem trendi a trendiség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Vibe02rrr
Vibe Fesztivál, fotó: Vibe Photo Team
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. július 11., 09:38
0 hozzászólás. 

Sokat vacilláltam a Vibe Fesztiválra való bepakoláskor, hogy milyen cipőt vigyek magammal, olyant, ami némileg drága és jól néz ki, vagy „drótozzak össze" egy olyan párt, amelyet vígan dobok a kukába négy nap bulizás után.

Azt próbáltuk megtudni a Maros-parton rezgőktől, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, amikor cipőt választunk egy fesztiválra. Az eredmény meglepő, igaz, sokaknak több pár cipőbe tellett, míg belátták, nem lesz jó a trendi cipő.

fesztiválcipő, fotó: Tóth Zoltán

Lukács Anita bakancsban jön velünk szembe. „Most azért kérdeztetek meg, mert gáz?" – szegezi nekünk a kérdést, de megnyugtatjuk és elmeséli, hogy elege van a sok sáron való csúszkálásból, egy fiú viccelődve mondta neki azelőtti este, hogy csak nőiesen csúszkáljanak.

Neki jó tanulópénz volt az első néhány este, minden márkás sportcipőjét összemocskolta, így kénytelen volt ebben jönni. A meleg miatt egy kicsit kellemetlen szerinte, ugyanakkor megnyugtató, hogy könnyebben fog tudni majd közlekedni, nem kell figyelnie folyton arra, hogy hová lép.

fotó: Tóth Zoltán

Pop Kitty szintén összesározta már néhány cipőjét, amíg eljutott a gumicsizmáig, bár ő számított a sárra, mert figyelte az időjárás előrejelzést, ezért nem a legszebb és legdrágább cipőit hozta magával a fesztiválra, sajnálta azokat.

fotó: Tóth Zoltán

„Bírja a sarat" – mondja Tódor Szabolcs, miután valahogy második futásra megérti a kérdésünket, hiszen üvölt egy Guano Apes szám a színpadról. Ő is alaposan megnézte, hogy milyen időjárásra számíthat, de a lányokkal ellentétben ő rögtön bakanccsal kezdett, amit sikerült tönkretennie, így hát ez maradt. Elmondása szerint általában estére már nagyon szarul néz ki, reggelente egy mosással picit helyrepofozza.

fotó: Tóth Zoltán

Bethlendi Tamás keveset mesél ahhoz képest, hogy így fogad „hohó, ez izgalmas". „Tök egyszerű a dolog, több cipőt hoztam" – mondja, aztán hozzáteszi, hogy legelső alkalommal, amikor elverte az eső, néhány bakancsot is beújítottak a Decathlonban, sőt az autóban még gumicsizmák is vannak. „Csedő még nálatok dolgozik?" – kérdezi búcsúzásképpen.

fotó: Tóth Zoltán

„Én kukoricafejtésről jövök, Iklandon voltam" – meséli Karácsonyi Timi, akinek családja aratásra készül, és ehhez kell a csűr, ezért kellett lefejteni a benne lévő kukoricát. Négykor ért haza előző este és nyolckor már indult is segíteni a családnak. Az egész napot ott töltötte és rögtön a fesztiválra jött, reggel pedig nem gondolt arra, hogy kellene cserecipőt vinnie magának, de nem is bánja, ezt nem sajnálja annyira: „ez az iklandi dolgozó topánkám".

Csoma Nórának elmondása szerint egy vízálló, esőálló szandál kellett, amiben lehet sárban tapicskolni, következő nap meg lehet mosni, és ugyanúgy lehet vele tovább menni. „A szandál vízálló, mert ha elázol benne, nagyon hamar megszárad" – erősíti meg előző gondolatát Nóra, aki szerint kell egy csukott cipő azokra az estékre, amikor nincs víz és ezen kívül egy gumicsizmát sem árt elhozni, bár ő pont otthon felejtette. Tavaly éppen fesztiválozni vásárolta azt.

fotó: Tóth Zoltán

Orbán Eszter szintén vízálló szandálban virít, bár már több cipője is felismerhetetlen lett, Simó Magor pedig egy strapabíró bakancsban, ami tiszta véletlenül a legdrágább cipője is, de lerí róla, hogy meglehet benne küzdeni az elemekkel. Utólag megtudtuk, a drága cipő sértetlenül bírta ki a fesztivál utolsó napját.

fotó: Tóth Zoltán

Kaptunk tuti tippeket, a drága cipőket továbbra is sajnálni fogjuk a fesztiváloktól, az időjárást böngészve a hétvégi Electric Castle-re is csak ajánlani tudjuk, hogy szandállal, gumicsizmával és csukott cipővel is készüljetek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."