Színes » Életmód

Fogyókúra: ha elgurul a gyógyszer

A hat hét - hat kiló szlogenű fogyókúrás akcióm utolsó hetét zúztam le. Fogytam, rákattantam a normális étkezésekre és megnőtt a mozgásigényem is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

2012_0217_fogyas
fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. február 17., 13:29
1 hozzászólás. 

Meggyőző részeredmények nyugtázták a hathetes folyamatot, amiről rendszeresen beszámoltam. Eddig sem tortúra volt a fogyókúra, utolsó héten sem varázsoltam semmi nagyot.

Egyrészt mert az egész arra volt felfűzve, hogy a halandó ember fia munka és egyéb elfoglaltságai mellett, a családi kasszát megfúró módszerek nélkül adja le az ünnepek alatt felhalmozott kilókat. Másrészt figyelve a szerveztem reakcióit az elmúlt hetekben, megismételtem azokat a módszereket, amik hatékonyak voltak.

2012_0217_fogyas

Kockák még nincsenek, de majd arra is kitalálok valamit. Például rajzolok.

A hétvégén visszakanyarodtam a kezdetekhez, de nem csak az edzésben. Az történt, hogy a betervezett szalmakrumpli, fokhagymás tejföl és akciós sörkolbász helyett az ünnepekkor lefagyasztott töltelékes káposzta került elő, amit bő tejföllel és roppant nagy élvezettel ettem meg.

A nem túl fogyókúra-barát menüt el is kell égetni, még mielőtt beépülne zsírszövetnek. A kellemest a hasznossal ötvözve újból a havon bravúroskodtam a deszkámmal. Ezt a héten még egyszer megismételtem, mert mindkét alkalommal játszva égettem szinte kétezer kilókalóriát.

2012_0217_fogyas

Egy jó szelet zsíros kenyér is jól esett volna, de maradt a narancs.

A délutáni kajákat nagyon visszafogtam, leginkább csak gyümölcsöt vagy tejbe áztatott müzlit ettem. Tömeg szempontjából a nagy fordulópont szerdára esett: a sport helyett ismét a lazítást választottam, és amíg kint mínusz fokok tomboltak és az autómat belepte a hó, addig én a szauna forró, párás levegőjében ontottam ki magamból az izzadságot.

Nem volt nagy felfedezés, hogy meg tudnám szokni a rendszeres lazulást, csak éppen az időmből nem futja. Kiizzadva, ellazulva és kevesebb, mint 78 kilóval értem haza. A késő délutáni szaunázás totálisan kivette minden erőmet és az állandósult esti éhségérzetemet hatványozta.

Kaja szóba sem jöhetett így egy pomelóval és néhány naranccsal próbáltam pótolni a veszteségeket és szüntetni az éhségemet. Na jó, nem egyedül ettem meg.

2012_0217_fogyas

Csütörtök nehéz nap, mindig belehúzok, hogy pénteken jó eredmény legyen a reggeli méretkezésen. Így már a reggel biztosítani akartam az esti tekerést és telefonon foglaltam helyet a kegyetlen hajcsárnál (emlékszünk rá múlt hétről?).

Azaz csak szerettem volna, mert már délelőtt le volt foglalva minden bringa. Helyette egy órával korábbi edzésre, Ágóhoz jelentkeztem. Őt nem ismertem, de a múltkor tapasztaltak alapján szívósan tekernek errefelé a csajok.

2012_0217_fogyas

Egy kis huncutság a kései órákban, ha már minden kötél szakadt.

Lacikával az öltözőben futottam össze, amikor elpanaszoltam neki, hogy már nem kaptam helyet az edzésére. Gyorsan el is látott instrukciókkal és megjegyezte, hogy ha úgy érzem nem elég fárasztó az edzés, akkor tekerjek a nehézségi fokozaton és porozzam.

Én balga meg hallgattam is rá. Az ötvenegynéhány perces edzésen sikerült kihajtanom magamból a szuszt is. Ha emlékszünk még az izzadságfolt elméletemre, akkor jelezném, hogy most nem csak a két mellbimbómat kötötte össze, hanem még a köldökömet is. Panaszra nem lehetett okom, ugyanis újabb kilencszáz Kcal-t égettem el.

2012_0217_fogyas

Reggel, bár semmi kedven nem volt, még felálltam tekerni egy lazítót az ellipszis tréneren. Már nem a fogyáson volt a hangsúly, csak a lábizmaimat akartam kicsit átmozgatni. Végül jöhetett a méretkezés, az utolsó. A 76,8 kiló jól tükrözte, hogy bőven teljesítettem kitűzött célt, mivel 84,7-ről indult a buli.

2012_0217_fogyas

A célom elértem és remélem, aki követett ebben az időszakban, az is eredményesen zárta a hat hetet. De itt még nincs vége, nincs megállás! Hogy ne essünk a legtöbb fogyókúrás hibájába, azaz ne gyűjtsük vissza azt, amiért hat hete szenvedünk, újabb célt kell kitűzni.

Nálam ez egyszerű tervekben fogalmazódott meg. Mivel a saját ideális súlyom kb. 77 kilóra lőttem be, most nem állok meg. Lemegyek 76-ig, majd mértékletes és választékos étkezéssel megpróbálom 76 és 78 között tartani a tömegem.

A mozgást ettől függetlenül sem kell abbahagyni, a jó edzettség sokat javít a közérzetünkön és az élethez való hozza állásunkon is.


címkék: fogyokura fogyas

1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
bringahaz
2012-02-17 16:22:31
:woohoo:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."