Színes » Érdekességek

Elkészítették a világ leghosszabb multikulturális szendvicsét

10 népcsoport 50 szakácsa Aradon készítette el a világ leghosszabb multikulturális szendvicsét a hétvégén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Szendvics világrekord
106 méteres szendvics lett belőle
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. július 02., 15:38
0 hozzászólás. 

Bolgár, zsidó, német, macedón, magyar, román, roma, szerb, ukrán és szlovák szakácsok a bánáti Uica Mihai vezényletével rakták össze a 106 méter hosszú szendvicset.

A rekord étket tíz részre osztották és a tíz népcsoport mindegyike kapott egy szegmenst, amit saját recept szerint töltött meg.

Nehéz lenne megmondani, hogy melyik rész volt a legfinomabb, az viszont biztos, hogy mindenkinek ízlett, hiszen egy óra alatt elkapkodták az óriás ételt.

A multikulturális rekordkísérletet a World Association of Chefs' Societies (WACS, Szakácsegyesületek Világ-szövetsége) hitelesítette.

A magyarok édes és csípős paprikás vajkrémet, pikáns kolbászt, füstölt csülköt, paradicsomot és pirospaprikát használtak fel, míg a zsidók tormás vajkrémmel, füstölt hallal, olívabogyóval, salátával és pácolt paradicsompaprikával ízesítették a nekik szánt részletet.

A németek szintén vajkrémet vettek igénybe, de ezt petrezselyemmel ízesítették, valamint császárszalonnát, sajtot, zöldhagymát, uborkát, paradicsomot és salátát adtak hozzá.

A szerbek a vajkrémbe zöldhagymát és fokhagymát tettek, míg a szendvicsbe sonkás szalámit, savanyú uborkát, paprikát és salátát.

Az ukránok szardíniás vajkrémmel kenték a szendvicset, majd a rátétek között a főtt tojás, pácolt makréla, paradicsompaprika és saláta szerepelt.

Olajbogyós vajkrémet a szlovákok használtak, majd szebeni szalámi, olvasztott sajt, zöldhagyma, uborka, paradicsom és zöldhagyma került feltétként a rekordra.

Szalámival, füstölt oldalassal, feta sajttal, uborkával, paradicsommal és zöldsalátával a bolgárok ízesítettek, ők kapros vajkrémet választottak.

Piros paprikával és fokhagymával a romák fűszerezték vajkrémüket, majd cigánysonka, füstölt kolbász, juhsajt, paradicsom, uborka és zöldsaláta került a szendvicsbe.

A macedónok a fetasajtos vajkrém mellett döntöttek és marha párizsit, omlettet, paprikát, zöldhagymát és paradicsomot használtak fel.

A románok a többi népcsoport által felhasznált alapanyagból egy-egy keveset tettek a szendvicsre.

uh.ro/romanialibera.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."