Szuperligába juthatnak asztaliteniszezőink

Az éllovas konstancai csapatot sikerült megvernie az ISK-nak, de megelőznie nem. Araddal találkoznak a rájátszásban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

FejerKonnert
Fejér Konnert András, fotó: az FSK hivatalos oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. január 25., 12:29
0 hozzászólás. 

Buzăuba utazott a Kádár Tibor, Fejér Konnert András, Tamás Szabolcs és György István alkotta Székelyudvarhely ISK-FSK asztalitenisz csapat hétvégén. Az alapszakasz első fordulója után is rájátszást érő pozícióban volt a négyes.

Tizenhat csapat küzdött idén a Szuperligába való feljutásért, őket két nyolcas csoportra osztották, és mindkét csoport első két helyezettje jutott a február huszonötödikén kezdődő rájátszásba.

A második turnén hét mérkőzéséből hatot sikerült megnyernie az ISK-nak, a csoportelső Top Star Konstanca ellen is győzni tudtak 5-3 arányban.

Alapszakasz, második forduló: 

ISK-FSK Székelyudvarhely – Jászvásári CSM 5-1

ISK-FSK Székelyudvarhely – Kolozsvári CSM 3-5

ISK-FSK Székelyudvarhely - Konstancai LPS 5-2

ISK-FSK Székelyudvarhely - U. Dézs 5-0

ISK-FSK Székelyudvarhely –Bukaresti Spartac 5-1

ISK-FSK Székelyudvarhely - Bufteai ISK 5-1

ISK-FSK Székelyudvarhely - Konstancai Top Star 5-3

Ugyan a kolozsváriaktól kikaptak, a második helyet sikerült bebiztosítaniuk. Az A divízió II-es csoportjában játszott a Székelyudvarhelyi FitFeel gárdája is, Görgényi Levente edző-játékos vezetésével. Rajta kívül Márton Zoltán, Jobb Levente és Lucian Trif voltak a csapat tagjai.

Ők az ötödik helyről várták a folytatást, és bár több összecsapásukat is megnyerték, kikaptak a csoportot vezető Aradtól és a második helyezett Buzăutól, így nem jutottak be a Szuperligáért játszó négy csapat közé.

Hol lesz, hol nem lesz

Az ISK, mivel csoportja második helyén végzett, a másik csoport győztesével, Araddal játszik. A másik ágon Buzău és a Top Star Konstanca találkozik. Mindkét mérkőzés győztese jövőtől a Szuperligában versenyezhet.

Február 25-én rendezik az első mérkőzést és március 11-én a visszavágót. György István elmondta, még nem tudják biztosan, hogy melyik mérkőzést hol rendezik, de a szabály szerint a hátrébb végző csapat kezd otthon, eszerint Székelyudvarhelyen kerülne sor az odavágóra.

„Aradnak egy nagyon erős csapata van, tavaly még a Szuperligában játszottak, kiestek, most szeretnének visszakerülni. Négy nagyon kemény játékosuk van, de reméljük, hogy sikerül túlverekedni magunkat rajtuk. Nekünk is egy egységes, tapasztalt csapatunk van"– tájékoztatott György István, aki nem ment bele esélylatolgatásba, hiszen nagyon rég nem találkoztak az aradi gárdával.

Hétvégén a B divízióban az ISK második csapata is megmérettette magát, csoportjukban a harmadik helyet csípte meg a Mózes Gyula, Singeorzan Bogdan és Sánduly Levente trió. A helyosztót kikapva a hatodik helyen végeztek a 16 fős mezőnyben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."