Színes » Érdekességek

83 millió hamis Facebook felhasználó

A Facebooknak az amerikai tőzsdefelügyelethez küldött jelentésében olvasható, hogy a 955 millió, havi rendszerességgel bejelentkező felhasználó 8,7 százaléka nem valódi.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Facebook
Hamis Facbook felhasználó
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. augusztus 06., 13:31
0 hozzászólás. 

A 83 millió hamis felhasználónév több mint fele egy létező személy másodlagos fiókja, 27 százalékuk pedig egy vállalkozás, szervezet vagy éppen egy kisállat rosszul létrehozott oldala, míg 17 százalékuk sérti a felhasználói feltételeket, és célzottan mások megsértésére hozták azokat létre.

A jelentés szerint a hamis felhasználók száma a fejlett piacokon alacsonyabb, mint a fejlődő országokban. A cég keresi annak lehetőségeit, hogyan tudnák eredményesebben szűrni a nem létező profilokat.

A bejelentés hatására a hirdetők elbizonytalanodhatnak, vajon megéri-e reklámokat elhelyezni a Facebookon, ha felhasználóinak majdnem egytizede igazából nem létezik. Ez pedig nagyon rossz hír lehet a közösségi portálnak, amely bevételei legnagyobb részét a hirdetésekből szerzi.

Múlt héten a Limited Run nevű cég azt állította, hogy saját kutatása alapján a Facebook-hirdetésére kattintók 80 százaléka automatizált felhasználóktól származik. A Facebook legutóbbi nagy dobása a Reach Generator, amely azt ígérte a hirdetőknek, hogy a cég rajongóinak legalább 75 százaléka látni fog minden bejegyzést. A mostani, hamis felhasználókról szóló kínos hírek azonban megerősíthetik a hirdetők aggályait a Facebookos hirdetések hatékonyságával kapcsolatban.

uh.ro/manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."