Színes » Érdekességek

A csípő és fenék körüli többletsúly egészséges

Ismét egy merész, de tudományos alapokra helyezett kijelentés látott napvilágot: a telt csípő és fenék egészséges.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

szeles_csipo
szeles_csipo
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 15., 08:24
2 hozzászólás. 


Kiderült, hogy a csípőtájéki párnácskák megvédnek szív- és metabolikus problémáktól. Brit szakemberek szerint a nagyobb fenék áldásosabb, mint a deréktájon felhalmozódó zsír.

A csípőtájéki zsír káros zsírsavakat nyel el, és olyan gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, amelyek megállítják az artériák elzáródását. Az elhízás problémáival foglalkozó International Journal of Obesity című szaklapban megjelent cikk rámutat arra, hogy a jövőben az orvosok előírhatják azokat a módokat, amelyekkel a testzsírt „átrendezik a fenék felé”, hogy megvédjék a pácienst különböző érrendszeri és metabolikus betegségtől.

szeles_csipo

A túl kevés zsír a fenék környékén komoly metabolikus problémákhoz vezethet, mint például cukorbetegség vagy a Cushing szindróma (a mellékvesekéreg fokozott hormontermelése). A csípő- és fenéktáji zsírt nehezebb elmozdítani, mint a derék körül felhalmozottat. A lassú zsírégetés azonban előnyös, mert ha a zsír gyorsan bomlik le, sok citokin keletkezik, gyulladást indítva el a szervezetben – hangsúlyozzák a szakemberek. Ezek a citokinek fontos szerepet játszanak az érrendszeri betegségek, az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség kialakulásában.

Tehát a csípő- és fenéktáji zsír egészséges, míg a derék körüliről ez nem mondható el. Ideálisan a csípő körüli párnácskák addig hasznosak amíg a derék karcsú marad. Az Oxfordi Egyetem kutatása segíti megérteni azt, miként működnek a zsírok a szervezetben, hozzájárul új szív-és érrendszeri betegségek csökkentéséhez.

Forrás:MTI


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Lonsdaleite
2010-01-15 13:26:27
Az ugynevezett "parnacskak" foleg a ferfi tekintetektol vedik meg a gazdajukat :cheer:
avatar
imcsike
2010-01-15 14:41:56
Csak az a baj,hogy en olyant meg a valosagban nem lattam,hogy csak a csipoje korul legyen zsirparnacskaja....es ha van egy kicsi,azt igenis szeretik a ferfiak:)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."