Színes » Érdekességek

Az alacsony IQ növeli a szívbetegségek kockázatát

A dohányzás után az alacsony intelligencia a második a szívproblémák kockázati listáján - tették közé eredményüket brit kutatók.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

sziv
sziv
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. február 13., 12:11
0 hozzászólás. 


A brit Orvosi Kutatási Tanács (MRC) által készített tanulmányból kiderül, hogy a szívbetegségek vezető kockázati tényezői: a dohányzás, az alacsony IQ és alacsony jövedelem, a magas vérnyomás, valamint a kevés mozgás. A szakemberek arra következtetnek a vizsgálat eredményeiből, hogy a népegészségügyi kampányokban érdemes lenne az élet korai szakaszára összpontosítani, amikor befolyásolható az IQ és megbirkózhatnak a szociális esélyegyenlőtlenséggel. Ezzel egyidejűleg pedig a kockázati tényezőkről szóló "üzeneteket" is egyszerűsíteni kellene.

sziv

A vizsgálatban 1145, a húsz évig tartó követés kezdetekor 55 év körüli férfi és nő adatait elemezték. Mint David Batty kutatásvezető elmondta, néhány valószínűsíthető mechanizmus megmagyarázhatja, miért növeli a szívbetegségek kockázatát az alacsony intelligenciahányados, köztük elsősorban az, ahogyan viszonyul az egyén az "egészséges viselkedéshez".

Azok, akik figyelmen kívül hagyják vagy nem értik meg a tanácsokat, melyek a dohányzás kockázatáról, a megfelelő étrend és a mozgás előnyeiről szólnak, valószínűbben vannak nagy kockázatnak kitéve - írták a tanulmány szerzői az European Journal of Cardiovascular Prevention című szakfolyóiratban.

Forrás: MTI


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."