Színes » Érdekességek

30 percet várt a mentőre, meghalt

Az egészségügyi és belügyminisztérium vizsgálatot indított a hétfő este a fővárosban elhunyt férfi ügyében, aki 30 percet várt a mentőkre, de mivel nem volt egyetlen szabad autó sem, meghalt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

112
Segélyhívás
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 26., 10:29
0 hozzászólás. 

Szívbeteg férfihez kértek mentőt a Gorj tér környékére hétfőn 18 óra 39 perckor. A helyszínre 19 óra 12 perckor egy B osztályú mentőegység érkezett orvosi asszisztenssel. Az asszisztens megpróbálta újjáéleszteni a férfit, és közben hívott egy C típusú mentőegységet, melyen orvos is szolgálatot teljesít. Utóbbi mentő 19 óra 24 percre ért ki. A pácienst nem tudták újraéleszteni.

Raed Arafat, az egészségügyi minisztérium államtitkára azt nyilatkozta, hogy a belügyminisztériummal közösen vizsgálatot indítottak az ügyben, hogy megállapítsák, mi történt, miért nem volt rendelkezésre álló mentőautó az első hívásnál.

Arafat hozzátette, hogy az elsődleges egyeztetések szerint humánerőforrás hiány lépett fel, amikor befutott a segélyhívás.

Megjegyezte, hogy az első, B típusú mentőautó is fel volt szerelve a szükséges felszereléssel.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy már három hete egyeztetnek a belügyi és az egészségügyi minisztériummal, hogy növeljék a SMURD egységek számát a fővárosban, legalább öt-hat csapattal váltásonként. Ugyanakkor a Bukarest-Ilfov Mentőszolgálat megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy több asszisztenst fizessenek, hogy több csapatot tudjanak létrehozni.

uh.ro/antena3.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."