Színes » Érdekességek

Ezt zabálják a világ vezetői

Barack Obama egy hot doggal is beéri, de még II. Erzsébet brit királynőnek sincsenek nagy kulináris vágyai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Obama egy hot doggal is beéri
Obama egy hot doggal is beéri
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 25., 08:40
0 hozzászólás. 

Ha valaha is elgondolkodott azon, hogy mit esznek nap, mint nap a világ leghatalmasabb emberei, akkor nem kell tovább töprengenie: a mirror.co.uk most megadja a választ.

Bár Barack Obamát sokszor fotózták már elegáns washingtoni éttermekben, az amerikai elnök gyakran hot doggal tömi a hasát. „Sose tegyél ketchupot a hot dogra" – mondta egyszer az elnök Michael Bellnek, Toledo polgármesterének, akivel együtt vacsorázott. Obama egyébként ki nem állhatja a céklát, felesége nem is ültetett a Fehér Ház kertjébe.

II. Erzsébet angol királynő

Az Egyesült Királyság uralkodója, II. Erzsébet hozzá sem nyúlna a tenger gyümölcseihez, helyette egy egészen egyszerű fogással lehetne kényeztetni: vajas-lekváros kenyérrel. Az uralkodói ház egykori szakácsa, Darren McGrady szerint imádja ezt, a kedvenc sütije pedig mézes és tejszínhabos.

A diktátorok is esznek, Kim Jong-un, Észak-Korea teljhatalmú vezére például él-hal az emmentáli sajtért. Annyira szereti, hogy egyszer el is küldött egy csapat élelmiszermérnököt a franciaországi Besanconba, az ottani tejipari iskolába. Az eszéről kevésbé híres vezér azt szerette volna, ha emberei itt tanulják meg a sajt titkát – még akkor is, ha az emmentáli svájci különlegesség.

Kim Jong-un észak-koreai diktátor

Míg elődje, XVI. Benedek széles laskát evett rákkal, tökkel és sáfránnyal, Ferenc Pápa az egyszerűbb ételeket kedveli. Mielőtt a katolikus egyház feje lett volna, magának főzött, és most sem mondott le arról a jezsuita szokásról, hogy egyszerű ételeket fogyasszon. Időnként megenged magának egy kis bagna cauda ami sült murok, zeller és articsóka meleg fokhagymás és olívaolajas szósszal.

Ha éppen nem más országok leigázásával van elfoglalva, Vladmir Putin orosz miniszterelnök éppen attól retteg, hogy megmérgezik, ezért külön étel kóstolókat alkalmazott. Ettől függetlenül van kedvence is, ez a pisztáciás fagyi.

uh.ro/adevarul.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."