Színes » Érdekességek

Udvarhelyi fotós a legjobbak közt

A magyar sajtófotósok legjobbjai közt díjazták az udvarhelyi Thomas Câmpeant, kategóriájában a második helyet ítélték neki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

11
Thomas Câmpean, sportfotó (egyedi) II. hely
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 19., 17:10
0 hozzászólás. 

Hétfő délben hirdettek eredményt a 33. alkalommal kiírt Magyar Sajtófotó pályázaton, ahová 243 fotós 2738 munkával nevezett be, ami nem kevesebb, mint 7164 fotót jelent, olvashatjuk a Magyar Sajtófotó portálon.

A pályázaton a magyar médiában és szabadúszóként dolgozó legjobb fotósok munkái versenyeznek évről-évre, amit egy szakmailag is elismert zsűri díjaz. Az idei év zsűritagjai: a zsűri elnöke Adrian Evans (Panos Pictures), Eric Baradat (az AFP Photo főszerkesztője), Bócsi Krisztián (Bloomberg), Marién Pauer (a pozsonyi Páneurópai Egyetem médiaintézet vezetője) valamint Reviczky Zsolt (a Népszabadság fotóriportere).

Névjegy
Thomas Câmpean egy 24 éves székelyudvarhelyi sajtófotós, aki Románia több nagynevű újságjának és hírügynökségének dolgozott,  köztük az Adevărulnak, a ProSportnak, a Mediafaxfotónak és az Udvarhelyi Híradónak.  2008-ban sikerült elnyernie az Erdély legjobb sporfotósa díjat. Több mint egy évet élt Londonban, ahol a világ legnagyobb újságjainak tudósított (The Times, The Guardian, Independent, Time, Wall Street Journal, stb.) és számos képe címlapra is került. A 2013-as évben Közép-Kelet Európa területén tevékenykedett.

Thomas Câmpean jelenleg az Udvarhelyi Híradó fotósaként dolgozik, és sport sorozat kategóriában nevezett. A fotós Amputált futball (Amputee football) című képsorozatából választotta ki végül a zsűri a díjazott alkotást, így lett a Sport - Egyedi kategória ezüstérmese. Câmpean tavaly Kenyában, Nairobiban tartózkodott három hónapot, ott készítette a fényképeket.

A díjátadóra és a kitüntett pályamunkák kiállításának megnyitójára március 20-án kerül sor a budapesti Capa Központban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."