Színes » Érdekességek

Vége az izgalomnak, hazavitték a papagájbébit

Szerda délelőttre előkerült a zöld madár. De csak délután, kalandos úton, számos megpróbáltatás után tért vissza otthonába.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Az áramszolgáltató munkatársai mentették meg a kis papagájt
Az áramszolgáltató munkatársai mentették meg a kis papagájt
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2015. április 01., 18:40
0 hozzászólás. 

A tulajdonos már szinte le is mondott arról, hogy életben láthatja a kedden délelőtt megszökött házikedvencet, amikor szerda reggel a vonatállomás környékén meghallotta a hangját. A nemespapagáj-fióka egy villanypózna tetején ült – mesélte Éva, a gazdája.

Az gyorsan kiderült, hogy a pózna áramtalanítva van, így attól nem eshet baja. A csókák azonban rátámadtak, és megkergették a papagájt, amely egy közeli fa ágaira telepedett le 16 méter magasan.

A tulajdonos próbált segítséget kérni a tűzoltóságtól és a rendőrségtől, fizetséget is felajánlott a szolgáltatásért, de nem járt sikerrel. Arra hivatkozva utasították el, hogy ez nem tartozik a hatáskörükbe.

nemes papagáj

Az ipari alpinisták terepen, a villanyosok autója falun volt, az idő pedig egyre fogyott. – Néztem, hogy bármelyik pillanatban holtan esik le az ágról, annyira ki volt fáradva a madár – számolt be a gazdája.

Éva egész nap a fa alatt álldogált, füttyögtette, szólongatta az állatot, hogy hallja a hangját, és ne menjen el – sokan hülyének nézték, mások együttérzéssel tekintettek rá, és próbáltak segíteni.

De szerencsére kibírta délutánig a fióka meg a gazdi, és az Electrica Rt. állatbarát igazgatójának köszönhetően épségben le tudták hozni a fa tetejéről.

Az áramszolgáltató munkatársai emelőkosaras autóval érkeztek a helyszínre, amely igen szűknek bizonyult. Végül sikerült viszonylag biztonságosan leparkolni a járművet. Egyikük felmászott, és egy halászhálóval leborítva megfogta, majd lehozta a madarat.

A papagájbébi most már otthon van, jól érzi magát. Szundikál, hisz kifáradt, nincs szokva a kinti élethez. Néha varjúkárogáshoz hasonlatos hangján jelzi, hogy éhes.

A gazdája köszöni mindazoknak, akik segítettek a keresésben, a családdal együtt aggódtak a madárért, valamint értesítették arról, épp merre látták. Az áramszolgáltató munkatársainak is hálás azért, hogy szívességből, az állatok iránti szeretetből megmentették a papagájt. „– Mert ha nem is emberi életről volt szó ez esetben, de akkor is élet, amiért a felelősek mi vagyunk..." – írta a Facebook-ján.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."