Színes » Érdekességek

Erdélyben is megfestette az eget az Ophelia (fotók)

Tele voltak a közösségi oldalak a csodás színekben pompázó égbolttal vasárnap este. Írországban annyira ezt nem élvezték.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Naplemente01
Színes naplemente, fotó: Tóth Tímea
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. október 17., 11:27
0 hozzászólás. 

Róla szóltak a hírek, vele volt tele a sajtó, és ami a legszebb, hogy itt Erdélyben is jól láthattuk. A narancssárgás-lilás árnyalatokban pompázó naplementét még akkor is észrevehettük, ha bent ültünk a szobánkban, de beléptünk a Facebookra vagy az Instagramra.

Naplemente02

A szokatlanul vörös égbolt leginkább az Egyesült Királyságban volt jellemző, de azért nem csoda, hogy környezetünkben is mindenki meg akarta örökíteni.

Naplemente05

A Telegraph cikke szerint a nap és az égbolt vörösségét az éppen Írországban tomboló Ophelia által idehordott szaharai homok okozza. Grahame Madge meteorológus szerint ezt a homokot és port Afrika nyugati és Európa déli részéről hozza a szél.

Naplemente06

A Met Office időjósa azt is elmondta, hogy a homok mellett Spanyolországból és Afrikából egy meleg áramlatot is hozott magával az Ophelia, ezért van 20 Celcius-fok körüli hőmérséklet, ami szokatlan az év ezen szakaszán.

Naplemente04

A Digi24 is bővebb beszámolót közölt a Romániában is csodálatosnak tűnő jelenségről, és az Atlanti-óceánon kialakult Opheliáról, amely hétfő délután érte el Írország partjait, itt halálos áldozatot is követelt, fát döntött egy autójában ülő nőre.

Naplemente07

A meteorológusok szerint hiába nőtt eddig az Ophelia sebessége, újra csökkenni fog, ahogy elérte a brit partokat, nekünk pláne, nincs aggódnivalónk, éppen most köszöntött be a vénasszonyok nyara.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."