Színes » Érdekességek

A melegek aktívabban facebookoznak

A homoszexuális és transznemű közösségek tagjai sokkal többet használják a közösségi internetes oldalakat, mint a heteroszexuálisok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

meleg_netes
meleg_netes
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 19., 08:02
1 hozzászólás. 

Az amerikai Harris Interactive nemrégiben elvégzett felmérése szerint az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) közösségek felhasználói köre pedig évről-évre növekszik. Az amerikai cég június közepén 2412 felnőtt személy megkérdezésével mérte fel az internetes felhasználói szokásokat, ebből 341-en leszbikusok, melegek, biszexuálisok vagy transzneműek voltak - olvasható a manna.ro-n.

Kiderült, hogy ez utóbbiak 54 százaléka rendszeres olvasója a közösségi site-oknak, a felhasználói blogoknak. Ez az arány a heteroszexuálisok körében 40 százalék volt.

A tanulmány szerint az LMBT-tagok 73 százaléka előszeretettel látogatja naponta a Facebook-ot, 29 százalékuk pedig a Twittert. Ezzel párhuzamosan a heterók 65 százaléka Facebook-, 15 százalékuk pedig Twitter-felhasználó.

Ami a különböző tematikus blogokat illeti, a homoszexuálisok itt is felülmúlják a heteroszexuálisokat. Például az aktualitásokkal foglalkozó blogok olvasóinak 36 százaléka meleg férfiakból, 25 százalékuk pedig leszbikusokból áll.

A felmérésből az is kiderül, hogy az LMBT közösség online médiafogyasztása évről évre nő. Míg 2008-ban csupán 32 százalékuk tájékozódott és szocializálódott az interneten, mára ez az arány elérte az 54 százalékot.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2010-07-19 12:19:57
Oszinten: egeszsegukre valjon. reszemrol ezen csoportulas nincs elfogadva...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."