Színes » Érdekességek

Gastropan 2011: udvarhelyiek is kaptak elismerést

Az ország legrangosabb sütőipari és gasztronómiai fesztiválján udvarhelyieket is díjaztak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

gastropan2011
gastropan2011
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 21., 15:30
0 hozzászólás. 

A harmadik alkalommal megszervezett GastroPan elnevezésű, sütőipari, cukrászati, illetve gasztronómiai szakkiállítás Románia legfontosabb ilyen jellegű nemzetközi eseménye – idén is a székelyudvarhelyi Boro Info és a Gastropan egyesület szervezésében a marosvásárhelyi President Hotel adott otthont a rendezvénynek.

A fesztivál idei díszvendége Magyarország volt, de összesen 91 kiállító volt jelen tizenkét országból (Románián és Magyarországon kívül többek között az Egyesült Államok, Ausztria, Anglia, Németország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia képviseltették magukat), a három nap alatt 13 ezer látogatója volt a rendezvénynek. A rangos fesztiválnak olyan díszvendégei voltak, mint Peter Becker, a Pékek Világszervezetének (UIB) és a Német Pékszövetség elnöke, Pataki János, a Cukrászok, Csokoládé- és Fagylaltkészítők Világszövetségének (UIPCG) elnöke, Ilonka Boldizsár, az UIB alelnöke, Jakó Lajos, a Magyar Cukrászok Szövetségének elnöke, Varga László, a Magyar pékszövetség elnöke, illetve Aurel Popescu, a ROMPAN (Román Pékszövetség) elnöke.

A különböző gasztronómiai versenyeken összesen 127 pék, cukrász és más gasztronómiai szakember, illetve cég vett részt – Székelyudvarhely nagy örömére szolgál, hogy több olyan személyt is díjaztak a rangos nemzetközi zsűrik, akik városunkban vagy környékén fejtik ki tevékenységüket. A honlapunk által is bemutatott Lengyel László Levente idén a Cukrászművészeti alkotások kategóriájában különdíjat kapott – a cukrászok témája a tavasz évszaka volt.

gastropan2011

A gyümölcs és zöldségfaragás kategóriában (itt szintén a tavasz volt a téma), a székelyudvarhelyi Pethő Étterem munkatársa, Bándi Domokos részesült dicséretben.

A Magyar Nemzeti Kenyér kategóriájában a marosvásárhelyi Tőkés Tibor (Eldi Pékség) nyert, de ebben a kategóriában dicséretet érdemelt Boldizsár Melinda, az oroszhegyi Vidéki Pékség (Country Bakery) munkatársa. Ugyanakkor az udvarhelyen is kapható Harmopan-termékek az 1. helyet szerezték meg a péksütemény kategóriában, Sandu Sarolta lett a győztes.

gastropan2011

Több díjat is magáénak tudhatnak a városunkban is kapható Diószegi-kenyerek: a sepsiszentgyörgyi Diószegi László cége által gyártott kenyerek a kenyér-kategóriában és a Román Nemzeti Kenyér kategóriában nyertek első díjat. A tésztából készült művészeti alkotásoknál (a téma falusi élet volt) egy megyénkbeli cég, a Harmopan munkatársai (Balogh Ferenc, Bartalis Csaba, Sandu Sarolta) diadalmaskodtak.

gastropan2011

A felsoroltakon kívül további díjakat osztottak tortadíszítésben és hidegtálakban, de volt Nemzet Tortája Kategória is, amit a magyarországi Zila Kávéház névadója, Zila László nyert meg.


címkék: gastropan pek cukrasz

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."