Színes » Érdekességek

Székely lajstrom néven készül a székely Facebook

Már az idén elkészül a főként internetes felületre támaszkodó jegyzék, amelybe a székelyföldi kötődéssel rendelkező emberek iratkozhatnak fel - jelentette be Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke május 25-én.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

SzekelyfoldNapok
SzekelyfoldNapok
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 26., 09:24
0 hozzászólás. 


Régies kifejezéssel lajstromnak neveznek mindent, ami jegyzék - legyen az ábécé sorrendben, vagy bármilyen más kritérium szerint összeállított lista.

„Egyfajta székely Facebooknak megfelelő oldalt készítünk" - fogalmazott viccesen Kovászna Megye Tanácsának elnöke. „A regiszteren keresztül Székelyföldről, az itteni eseményekről szóló, elsősorban magyar nyelvű üzeneteket szeretnénk eljuttatni azokhoz, akik megadják email címüket. Első lépésként a magyar szervezetekhez fordulunk majd, akiktől azt kérjük, ismertessék meg tagjaikkal a székely kataszter által megnyíló lehetőségeket."

A kezdeményezés lényege, hogy olyan eseményekről nyújtson tájékoztatást, amelyekért valóban érdemes ellátogatni Székelyföldre, mint a Csíksomlyói búcsú, Szent István nap a Perkőn, különböző gasztronómiai rendezvények, vagy éppen a Szent György Napok.

„Az sem elhanyagolható, hogy ily módon egy olyan hálózatot tudunk létrehozni, amely akkor is mozgásba lendül, ha egy-egy komoly közéleti kérdésre kell ráirányítani a nagyvilág figyelmét, például, hogy megvédjük a Székely Mikó Kollégiumot az újraállamosítástól" - szögezte le Tamás Sándor.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."