Színes » Érdekességek

Ukrajnában készült a világ legnagyobb szappana

Az egyetlen darab szappan 53 kilogrammot nyom, 2 méter hosszú, és 84 centiméter széles - a világ legnagyobb szappanát főzték az ukrajnai Szevasztopolban, a szappanfőzők fesztiváljának első napján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 14., 07:50
0 hozzászólás. 


Már be is került az Ukrajnai Rekordok Könyvébe, és a hétvégén, amikor a város fennállásának 228. évfordulóját ünneplik, közszemlére teszik a tengerparti sétányon.

A mester, aki főzte, Irina Szoldatova egyben a fesztivál szervezője is. Mint az orosz Interfax hírügynökségnek elmondta, célja az volt, hogy összegyűjtse a szappanfőzőket, és lehetőséget nyújtson a tapasztalatcserére, mivel a mesterség egyre népszerűbb, és egyre többen űzik.

A háromnapos fesztiválon Ukrajna minden sarkából 30 szappanfőző vesz részt, de Szoldatova úgy vélte, talán a külföldi kollégáknak is érdemes lenne legközelebb eljönni.

A fesztiválon versenyt is rendeznek, és díjakat adnak ki egyebek között a legszebb, a leghasznosabb és a legkreatívabb szappanalkotásnak.

A házi főzésű szappanok többnyire nemcsak természetes anyagokból készülnek és látványosan szépek, hanem számos más tulajdonságuknál fogva is jobbak a legtöbb ipari gyártású szappannál: például nem olvadoznak a vizes szappantartóban.

Forrás: MTI

 


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."