Színes » Érdekességek

Döcögősen indul az idei Félsziget

Egyelőre csak a nagy meleg, a szálló por és az fesztiválhangulat hiánya a jellemzi a Félszigetet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Felsziget2011_ElsoNap
Felsziget2011_ElsoNap
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. augusztus 25., 20:13
2 hozzászólás. 

 

 

Fellépő, előadó, sörsátor van dögivel, de nehézkesen akar elkezdődni a fesztivál. Igaz, hogy az első nagy érkezési hullám az esti koncertekre várható, de ilyen tempó mellett nem tudom meglesz-e a szervezők által remélt közel 70 ezres tömeg a fesztivál végére. Ne kiabáljuk el, várjuk ki a színpadi nagy neveket, lássuk, hogy mennyi embert vonzanak.

Felsziget2011_ElsoNapA lassan elviselhetetlen hőség a sátrak árnyékába és a szomszédos Weekend strandra száműzte a fesztivállakókat. Így az első koncertezőknek esélyük sincs, hogy nagy tömeg legyen a színpad előtt. Üres küzdőterek mindenfele, a néhány emberből álló közönséget leginkább az együttesek barátai képezhetik. A legnagyobb közönséget, ami harminc fős nagyságrendet jelentett, a Talent Stage fellépői toborozták. Azt nem tudom, hogy a pörgős és egészen jól hangzó zene vagy a bulitér árnyékot tartó fedele hozta ide az embereket, de mindenképp verte a nagyobb színpadokat érdeklődő táborát.

A fesztiválhangulat

Egyelőre még mélyen alul marad ez a fogalom, ugyanis a toi-toi budik szagán és a hangzavaron kívül még semmi fesztiválosat nem tapasztaltunk. Talán még utaznak errefelé az igazi fesztiválarcok és buliemberek, igazából még nem sikerült belakni a fesztivál területét. A nagy távolságok, az egyelőre üres sátrak az emberek hiánya még lassúvá és döcögőssé teszi az egészet. A táborban egyelőre csak az első parcella kezd megtelni a felhúzott sátrakkal, de még így is bőven akad ahová letelepítsük ideiglenes hajlékunkat.

A fesztivál önálló élete

Igazából minden nagyobb fesztivál az első napjának estéjén önálló életere kell. Ha a szervezők jól végezték a dolgukat, akkor a hátralevő időben kevesebbet fognak szitkozódni,de amit addig nem tudtak fedél alá hozni az már szinte nem is számít. Ekkorra már elég ember van, hogy látványosan betöltsék a színpadok előtti teret, hogy bármikor és szinte bárhol spontán bulik alakuljanak ki. Mert Bodor László fesztiváligazgató programfüzetbe írt jegyzetében rátapintott a dolgok lényegére: „...mert úgy jó egy buli, ha sokan vagyunk".

Mit kínál az első nap?

És ahhoz hogy sokan legyünk megvan minden esély, főleg ha mai kínálatra nézek: Guano Apes, K'S Choic, Foreigan Beggars, Zdob si Zdub, Tankcsapda, Paloti vs DJ Vasile és akkor még fel sem soroltam mindenkit.

De azt hiszem én sem koptatom tovább a klaviatúrát, inkább lemosom a bőrömre sült port (mert meleg és por az van bőven) és készülődök az esti koncertekre.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pendre
2011-08-25 21:40:23
bár maradna így, és bukna be az egész fesztivál... egy liberális fesztivállal kevesebbb, haladás lenne
avatar
FF
2011-08-25 23:54:00
Nem csodálkoznék ha nagyot bukna idén a FélSziget.. mivel szerintem azzal h a Tuborg átvette az egészet és tuborgszáundot eszkabált belőle.. nagyon rontott az eddigi szinvonalon. Mint köztudott.. a Tuborg Greenfest nevű leányprogramszervezőrészlegének nem igazán vannak szerződései neves előadokkal, djkkel, együttesekkel.. Csak a felhozatalra figyelve is.. rock, alternative, punk.. szinte minden erre hangolódik..vagy tényleg ennyien vannak akik ezeket az együtteseket akarták? nemtudom.. de egy biztos.. amíg a Cola meg a Vodafone közremüködésben szerveződött sokkal nívosabb fesztivál volt...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."