Színes » Érdekességek

Az ezerarcú Félsziget

Mint minden évben, idén is összegyűlt az emberiség színe-java a Maros-partján - úgy gondoltam, kicsit kategorizálom a Félszigetre járó homo sapienseket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Felsziget2011_CsulaAlbertAndrea
Felsziget2011_CsulaAlbertAndrea
szerkesztoÍRTA: CSULA ALBERT-ANDREA
2011. augusztus 27., 14:58
1 hozzászólás. 

 

 

A sátrazók

Rekkenő hőségben nyílnak a fáradt szemek és a szétbulizott agyak is szabadulnának, de a fesztivál lakóin csak a Week End strandja segíthet, ugyanis a sátrak valóságos szaunákká válnak már reggel kilenc órakor. A délig tartó pihentető (avagy józanító) alvást el is felejthetjük, ahogyan a csendes ébredést is, ugyanis a sátrazók a nap első sugaraival már hangosan kommunikálni kezdenek - leginkább a szomszéd sátrak lakóival, az időjárásról, egyeseknél még az is megesik, hogy önmagukkal. Ha pedig valakik enyhe összeszólalkozásba kerülnek, a nagy meleg ihlette beszólás megoldást keres a problémára, avagy „Gyere ki a hőre!" Amit pedig sose felejtsünk el, hogyha sátrazni megyünk: ami a sátorban történik, nem biztos, hogy a mi privát dolgunk marad.

Felsziget2011_CsulaAlbertAndreaA cseles emberek

Ezekből akad ilyen is, olyan is, és érdemes vigyázni velük, mert főként az anyagiakat szeretik bolygatni. Egyikük abban lelte szórakozását, hogy „betört" az egyik sátorba, és elvitt egy csomagot. Tudta ő, hogy mit akar, ugyanis eléggé válogatott. A szandál, a kozmetikai szerek és a kaja nem kellett neki, de annál inkább a ruhák. A legnagyobb meglepetés viszont akkor jött, amikor a kirabolt fesztiválozó kapott egy telefont, hogy megtalálták a cuccait - a táboron kívül eső puszta semmiben, szanaszét szórva. Hogy az illető célja mi lehetett..? Úgy tűnik, inkább megtartotta magának.

Mások nagyobb bevétel szerzése céljából taktikáznak, remélve, hogy kicselezhetik a fesztiválozókat. Ha nem működik a Tuborg csap, nincs mese, át kell menni Carlsberghez, de ne higgyük el, hogy az 3 lej - így fizették ki tegnap előtt este kidülledt szemekkel az említett sörért járó 5 lejt. Az éhezők is sokszor meglepődnek, példának a 3 lejért kapható sültkrumpli esetét hoznám fel, amikor a kecsegtető árért cserébe a felpakolt hatalmas porció kb. felét visszateszik, így készülhetünk is a következő gyomorkordulásra - ami valljuk be, gyakori a Félsziget-szindróma a másnaposság mellett.

Felsziget2011_CsulaAlbertAndreaAz aktívak

Szervezők, önkéntesek, zöldek (akik igencsak jutalmazzák az összegyűjtött söröspoharat, PET palackokat). Ha kulisszatitkokat szeretnénk, akkor a VIP kategóriával érdemes összehaverkodni. Ismertető jelek: más karszalag, mint amilyen nekünk is van (én kifejezetten csúnyának találom a szürke-fehér színkombinációt), de a nyakban lógó, prioritást jelző kártyát is érdemes figyelni.

A kérdőívezőkkel pedig tessék vigyázni, mert jelen voltam egy kb. fél órás - ha nem több - fiatalok fogyasztását felmérő kérdőív kitöltésénél, és meg kell mondanom, nem tudom, melyikük fáradt le jobban: a kérdőívező, vagy a megkérdezett személy.

The festival faces

Ez az a kategória, amit nem igazán lehet, de nem is kell behatárolni, hisz mindenki annak számít. Van, aki szeret kitűnni a tömegből, talán a számára hétköznapi kinézettel, de van, akit a Művésztelep hajszobrászai, testfestői alakítanak át. Őrült bulizókat pedig kinézettől függetlenül leghamarabb a Becherovka Silent Stage-ben találunk, ahol nyolc lejért bárki kipróbálhatja, milyen egy privát DJ-vel rendelkezíni úgy, hogy még választási lehetőséget is adnak a bulizóknak.

Kívülállóként is van akkora élmény megfigyelni, hogy hányan ordítanak és tombolnak ugyanarra a zenére, miközben a társaság többi hányada egy egészen más stílusra őrjöng.

Felsziget2011_CsulaAlbertAndreaA helyiek,

avagy csipetnyi Udvarhely a Tuborg Green Fest Félszigeten. Ismertető jel gondolom nem szükséges, ugyanis a Monyo Project, a Face Today, Mester Zsolt és Dj Barneey neve senkinek sem ismeretlen. A cold rock stílus „feltalálói" csütörtökön 15 órakor adtak koncertet a Romania, the Carpathian Stage-en, egy tenyéren megszámolható embernek,a Face Today zenekar a Talent Stage-en zenélhetett. A két koncert körülbelül egyforma létszámú közönséget tudhatott magáénak. Aki számított, az ott volt.

Felsziget2011_CsulaAlbertAndreaA Jungle Club rezidens DJ-e a MIÉRT PUB-ban fokozza a hangulatot esténként (ő nyitotta egy hatalmas bulival a nulladik napot is), s végül, e sorozat kakukktojása, Mester Zsolt, aki 12 órától egészen 20 óráig fogadja a masszázsra vágyókat a Művésztelepen, ahol a Mester Massage-t kell keresni.

Ilyen és ehhez hasonló emberek járnak el a Tuborg Green Fest Félszigetre, ahol a koncertek mellett minden lehetőség adott azoknak, akik fesztiválra születtek. Csak győzzünk válogatni.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2011-08-27 16:32:46
"Mint minden évben, idén is összegyűlt az emberiség színe-java a Maros-partján..."
Szine java? :)) Na nehogy mar az legyen az emberiseg szine java aki elmegy a Felszigetre =))) Szoval ez lenne a szine-java ??? Es ha egy egyuttes, banda sem jon be nekem vagy nem csak nekem hanem az a par ezer emberen kivul masnak?? Jah, h az mar nem a szine java. Ertem. :S
Kicsit gondold, meg azt, h mivel vezeted be a cikket.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."