Színes » Érdekességek

Borbély és a zöld fesztivál

A környezetvédelmi miniszter megjelenése mindig megmozgatja a helyi médiásokat. És természetesen zöldebbé teszi a fesztivált - nem csak zöld kockás ingével.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Felsziget2011_HarmadikNap
Felsziget2011_HarmadikNap
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. augusztus 27., 15:39
0 hozzászólás. 

 

 

Igazából valami hírességet vadásztam. Reméltem, hogy összefutok valamelyik rockzenésszel vagy DJ-vel a nevesebbek közül. Nem sikerült - vagy jól álcázták magukat vagy nem egy helyen mozogtunk. Igazi tervem nem volt, nem is ismerem mindegyiket arcra, de még van két nap a fesztiválból, nincs veszve semmi. Celebek helyett a Félsziget zöld miniszterével találkoztam, Borbély Lászlóval. Na ez sem olyan spontán dolog volt, mert emailen értesítettek, hogy mikor és hol lesz. Ezért nem csak én, hanem még vagy húsz sajtós kolléga is ott volt.

Felsziget2011_HarmadikNapBorbély jelenléte nem számít akkora „dolognak" a fesztiválon, ugyanis rendszeresen látogatja a Félszigetet és mindig tart egy kis sajtós felvonulást. Ezt idén sem hagyta ki. A sajtó is szereti, mert szépen válaszolgat a kérdésekre, poénos és veszi a lapot. Így nem csoda, hogy lépten-nyomon interjút ad és amíg a bejárattól elérünk a Tuborg zöld sátori, a médiások koszorúja veszi körbe. Sőt, zöld ruhás, zöld ernyős lányok hada szórakoztatja, amikor épp nem ad interjút. A háttérben Bodor László fesztiváligazgató mosolya is sok mindent elárul, talán ő is kiszemelt egy zöldet.

Felsziget2011_HarmadikNapEzt megérezhette a miniszter, mert gyorsan a másik oldalra terelte a lányokat - esze ágában sincs osztozkodni senkivel. Árgus szemekkel penderíti le mások sóvárgó tekintetét a lányokról.

Felsziget2011_HarmadikNapA történet újabb médiamókával folytatódott. Sörös dobozból, pohárból és egyéb hulladékból, zöld fát formáló alkotást épített. Az igazi csodatétel, hogy kézrátétellel lélegző és érző fává tegye, elmaradt.

Felsziget2011_HarmadikNapHelyette a művészi hajlamát tesztelték a jelenlévők, így Borbély elkészíthette saját zöld Félszigetes pólóját. Na ki találja ki, hogy mit írt a pólóra? Hm? „I love green", de szerintem az volt az eredeti terve, hogy „I love green girls!", csak az már nem fért ki.

Felsziget2011_HarmadikNapMiután a fadíszítéssel és a festéssel is végzett és a tévések is elég vágóképet készítettek, következhetett egy újabb interjúhullám. Borbély szerint mindenképp jó dolog, hogy a fesztiválon ennyi fiatalhoz eljut a környezettudatosság üzente és reméli, hogy idén is sokan megfordulnak a fesztiválon. Aztán amilyen elegánsan megjelent, pont olyan eleganciával tűnt el a fesztivál forgatagában.

Felsziget2011_HarmadikNapA környezetvédelmi miniszter által emlegetett fiatalokhoz elérő környezettudatosságban lehetett valami. Az már nem új keletű, hogy a műanyag söröspoharakat versengve gyűjtik a fesztiválozók, de idén a pillepalackokért is harc volt. Sőt, az egyik (számomra) legmeglepőbb jelenet az volt, amikor szivarcsikkeket gyűjtő fiatalokat pillantottam meg. Hajrá Tuborg Green Fest Félsziget!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."