Színes » Érdekességek

Félsziget - a színpadi felhozatal

Minőségi zajok „fertőzik" a Maros parton az atmoszférát. Eddigi számadatok: két nap, öt színpad, több mint negyven előadó a Tuborg Green Fest Félszigeten. Íme egy kis ízelítő annak, aki nem tombolhat a tízezres tömeggel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Felsziget2011_Fellepok
Felsziget2011_Fellepok
szerkesztoÍRTA: CSULA ALBERT-ANDREA
2011. augusztus 27., 15:53
0 hozzászólás. 

 

 

Visszatérők fesztiválja

Többek között a Tankcsapda, vagy a Magashegyi Underground sem először ad koncertet a Félszigeten, de a visszatérés másképpen is értendő: a Guano Apes-re tizenöt, a K's Choice együttesre hat évet kellett várni, hogy ismét hallhassuk zenéjüket, a ma este színpadra lépő Iggy Pop és bandája pedig csupán pár éve tekinthető ismét aktívnak. A '68-ban alakult zenekar ma 23 órakor foglalja el a Tuborg Main Stage-et.

Felsziget2011_FellepokA főszínpad-feeling

Mindig is egyedi volt, a fesztivál első két estéjén pedig leginkább a Guano Apes és a Kasabian biztosította a már nagyon várt tömeget és a vele járó hangulatot. Előfutárként érkezett a Tankcsapda, ekkor kezdett valami igazán mozgolódni a főszínpad előtti téren.

A német származású Guano Apes már nem olyan, mint tombolásuk legelején. Most már kezdjük megszokni, amivel együtt jár az énekesnő észbontó külseje, de az új album is. A 2011-es Bel Air slágerei szólaltak meg leginkább, de a régi sikerszámoknál a közönség mintha eggyé vált volna. Ilyen volt az a bizonyos Open your eyes, vagy a Lord of the boards, melyet a visszataps utánra tartogattak, és a szöveg Sandra Nasic nélkül is tökéletesen ment mindenkinek.

Felsziget2011_FellepokTegnap a Belga és a kanadai Danko Jones melegített be a Kasabian koncerthez. A „The Best Act in the World Today 2010" díjjal is kitüntetett brit zenekarnak hatalmas (mondhatni meglepő) sikere volt, hoztak a régiekből, de az újakból is (a jelenlegi nagy sikerért ugyanis a Switchblade Smile sláger a felelős).

Az igazán különlegesek

A belga K's Choice-ra mindenki nagyon várt. Az az egyedi, rekecses hang és az a titokzatos külső - Sarah Bettens énekesnő színpadi jelenléte befolyásolja talán legjobban a koncert hangulatát. Az együttes egy kis folkkal fűszerezett alternatív rockot hozott nekünk 25-én este, és aki megtisztelte őket, felejthetetlen élményként raktározhatja el a koncertet.

Felsziget2011_FellepokA Tündérground csupán Csíkszeredából érkezett, hogy megtöltsék füleinket azzal a bizonyos zenével, amire az ember vagy bulizik – mintha a fellegekben járna, esetleg behunyt szemmel próbálja elmezni, vagy csupán élvezni a hangszerek ezen kölönleges összecsengését.

Tündérground, Magashegyi, Intim Torna Illegál és társai – a kis tömeg úgy bulizik, mint egy nagy család, együtt a zenekarral, közvetlenül, mintha mindig is együtt énekelték volna a magyar nyelven felszólaló slágereket, és senkit sem zavar, hogy a nagyszínpadon például épp a Kasabian koncertezik. Vajon ez a ma esti Vad Futtik koncerten is így lesz?

Különlegesből nem elég, ugyanis cigányzene is felszólalt már a Parno Graszt jóvoltából, de aki a Carpathian Garden Stage-hez vándorol, megkapja az igazán hazait, amiben van indie, folk, alter pop, hard rock, vagy éppen jazz.

Elektronikus zóna

Ha trance, house és társai, akkor Freedom Music Aréna. Magyar DJ set, német híresség és a többiek: a Stereo Palma, vagy akár Palotai vs. Dj Vasile már gondoskodtak a jó buliról, de tegnap nálunk járt Markus Schulz, akire talán leginkább kíváncsiak voltak a Freedom sátor „állandó lakói". A mai este legnagyobb sztárja Nick Warren, a house keresztapja lesz.

Az undergound terepen, mielőtt a felkapott DJ páros, Chase and Status ma megérkezne, hatalmas bulikat köszönhettünk a már Félszigeten jártas Dj Gojirának, a Foreign Beggarsnek vagy Andy C-nek (aki végre itt lehetett két évi várakozás után). Ha ez még nem lenne elég, ismét nálunk járt a N.O.H.A (akikkel a szerencsésebbek akár együtt is bulizhattak egy sörsátorban). Új felállás, régi dalok, és ahogyan ők mondják: ez a Circus Underground.

Felsziget2011_FellepokEgy-két aprócska észrevétel

Ami az átrendezett, idén sokkal „kerekebb" helyszínt illeti, kifejezetten jobb. A sátraktól nem kell annyit vándorolni, pl. a főszínpadig, hogy leszakadjon az ember lába, és a színpadok közel vannak egymáshoz. Ennek ellenére nem hinném, hogy bárkit is zavarna az édes kis hangzavar, amit a stílusok összefonódása szül, miközben egyik színpadtól a másikig eljut.

A zenei felhozatalt tekintve, nem újdonság, hogy tavaly sokkal nívósabb volt, de a helyszínen jöttünk rá, hogy a minőség - csakis jó értelemben - nem változott, bár véleményem szerint idén sokkal kevesebb korosztályt mozgat meg.

Egy dolgot még kötelesnek érzek megjegyezni: a MIÉRT PUB-ban olyan, mintha Udvarhelyen lennénk (ha csak nem Zsók Leventével karaokézunk).

Rövid áttekintésnek ennyi talán elég is, s hogy a minőséget kívántassam, még pár név búcsúzóul: Sterbinszky, Dub FX, Gentleman, Alvin és a mókusok, Ganxsta Zolee és a Kartel – aprócska kínálat szombat-vasárnapra, miközben lelkiekben készülünk az Iggy and the Stooges és a vasárnapi Within Temptation koncertre.

Fotók: felsziget.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."