Színes » Érdekességek

Sátorbontás és irány haza

Lejárt a Tuborg Green Fest Félsziget 2011-es kiadása, ígéretek a következő évre és néhány érdekes adat az ideiről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Felsziget2011_FelszigetVege
Felsziget2011_FelszigetVege
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. augusztus 29., 16:30
0 hozzászólás. 

 

 

Lejárt a kilencedik Félsziget is, ami idén a Tuborg Green Fest Félsziget nevet viselte. Négy nap alatt rengeteg koncert, buli, sportesemények, vetélkedők, humorórák, színház, tánc és számtalan más szórakozási lehetőség fogadta a fesztiválozókat. Az utolsó napra már egyre gyűröttebbek voltak az emberek, de még így is óriási bulihajrá volt a végén. Meg ne feledkezzünk meg a napijeggyel érkező, folyamatos frissülő utánpótlásról sem.

Felsziget2011_FelszigetVegeÉs akkor lássunk számokat az idei fesztivál statisztikájából. A fesztivál szervezői megbízásából idén is a Max Weber Társadalomkutató Alapítvány a BBTE Szociológia kar diákjaival közösen végezték a kérdőívezést. A felmérések előzetest eredményei szerint majdnem megduplázódott a külföldi látogatók száma a tavalyi adatokhoz képest, így amíg tavaly négy, addig idén 7,8 százalékos volt az országhatáron kívülről érkezők száma. A megkérdezettek 81,3 százaléka 18 és 29 év közötti, illetve 46,5 százaléka valamilyen formában tanul vagy frissen végzett, a 21 százaléka tanulmányai mellett dolgozik és a maradék 28 százalék dolgozik. A 30 év felettiek száma is magasabb volt 10 százalékkal a tavalyhoz képest.

Nem hiszem, hogy meglepő adatnak számít, hogy több a visszatérő fesztiválozó, mint aki először jött el, ez 62 illetve 38 százalékban oszlik el a visszatérők javára. A Tuborg Green Fest Félsziget első napján 14000 résztvevő volt, második nap 17000, a harmadik napon pedig 19000. A vasárnapi belépőkről még nincs hivatalos adat, de a szervezők reményei szerint több mint 20000 résztvevő jelent meg a Félsziget utolsó napján.

„Kifejezetten örvendünk két adatnak. A résztvevők 62 százaléka volt már a Félsziget Fesztiválon, 38 százalékuk először vesz részt. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a Félsziget rendszeres nyári programmá vált sok fiatal életében, másrészt az első alkalommal idelátogatók jelentik a következő félszigetes generációt" – jelentette ki Bodor László fesztiváligazgató.

Minden évben örökös kérdés, hogy lesz-e következő Félsziget? Ha igen, hol és ki lesz a „névadó"? Erre is kaptunk kecsegetető választ, ugyanis Bodor kijelentése szerint nem hagyják figyelmen kívül, hogy jubilál, azaz tíz éves lesz a fesztivál és valami rendkívüli kiadásra készülnek. „Ez elsősorban a szponzorainktól függ, akik idén nagyon elégedettek voltak, de természetesen újabb tárgyalások következnek" – vázolta a terveket Bodor László.

Ez valóban biztatóan hangzik a fesztiválozóknak, de az elővételes jegyet még hagyjuk (meg amúgy sem lehetne igényelni), várjuk ki a végét, mert addig nem csak a Maroson, de a holt ágán is sok víz lefolyik.

A Félszigetről készült képgalériánkat ide kattintva tekinthetik meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."