Színes » Nagyvilág

A rabszolgaság nyert az Oscar-gálán

Steve McQueen filmje, a 12 év rabszolgaság összesen három díjat kapott a 86. Oscar-gálán, köztük a legjobb filmnek járót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Steve McQueen Brad Pitt
Steve McQueen és Brad Pitt
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 03., 10:12
0 hozzászólás. 

Idén Brad Pitt is Oscar-díjas lett, hiszen ő volt a producere a 12 év rabszolgaság című filmnek. Nem volt ilyen szerencsés Leonardo DiCaprio, aki ismét lemaradt a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrocskáról, így továbbra is kíséri az Oscar-balszerencse.

A 10-10 díjra jelölt Amerikai botrány és Gravitáció, illetve a 9 díjra jelölt 12 év rabszolgaság fő esélyeseknek számítottak, de végül az Amerikai botrány némiképp meglepő módon egyetlen jelölését sem tudta díjra váltani.

A Mielőtt meghaltam három, A nagy Gatsby két díjat vihetett haza, az Amerikai botrány, A Wall Street farkasa, a Philomena és a Phillips kapitány viszont egyet sem.

A Gravitáció hét szobrocskát nyert, köztük a rendezői, a legjobb operatőri munkáét és a legjobb vizuális trükkökét is.

A legjobb animációs film a közönség és a filmesek körében is népszerű Jégvarázs lett, a legjobb idegen nyelvű film díját Paolo Sorrentino kapta A nagy szépség-ért.

ElenDeGeneres

A legjobb színész Matthew McConaughey lett, aki a Mielőtt meghaltam AIDS-es főhősének megformálásáért kapott díjat. Az akadémia szerint a Blue Jasmine-ben nyújtott alakításáért Cate Blanchett lett a legjobb színésznő.

Jared Leto politikai kiszólások közt (a venezuelai és az ukrán helyzetet is megemlítette) vette át a legjobb mellékszereplőnek járó díjat.

Az Oscar-gála nem csak a tévét nyírta ki Amerikában, de rövid időre a Twittert is, amikor a műsorvezető, Ellen Degeneres csinált egy szelfit magáról és a világ leghíresebb színészeiről, majd kiposztolta a képet a Twiterre. A mikroblog szolgáltatás nem bírta a hirtelen megnövekedett terhelést, és leállt egy időre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."