Színes » Nagyvilág

Magyar állampolgárság a leendő Fidesz-kormánytól

Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a minap felvázolta a majdani Fidesz-kormány külpolitikai elképzeléseit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

nemeth_zsolt
nemeth_zsolt
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 24., 09:25
0 hozzászólás. 


Szerinte, ha pártja hatalomra jut, akkor bevezetik a kettős állampolgárságot, viszont ez nem jár majd szavazati joggal. A külpolitikai tervekben szerepel továbbá Horvátország uniós csatlakozásának előkészítése, de a közép-európai térség is prioritást kap. „A 2004. decemberi népszavazás végzetes hiba volt, amely következtében a kérdés az elmúlt fél évtizedben kényszerpályára került” - mondta a politikus a kettős állampolgárságról, majd hozzátette, a Fidesz nem támogat senkit, aki újra népszavazást írna ki az ügyben.

nemeth_zsolt

Németh Zsolt

A Simicskó Istvánnal kidolgozott kettős állampolgárságról is besszélt Németh, ami önkéntes módon működne, ennek feltétele pedig a magyar nyelvtudás lenne. Úgy fest letettek Mikola István 2006-os nagy port kavart tervéről, ami szerint a Fidesz a határon túli szavazatokkal biztosította volna be hatalmát a következő 20 évre.

Mivel Románia 2007-ben csatlakozott az Európai Unióhoz és Szerbiával szemben eltörölték a vízumkényszert, így csupán Kárpátalján lenne jelentősége a kettős állampolgárságnak, máshol szimbolikus értékről beszélhetünk - fogalmazott a Fideszes politikus.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."