Színes » Nagyvilág

Győzött a Fidesz, négypárti parlament lesz Magyarországon

A Fidesz 52,77 százalékkal megnyerte a választást, az MSZP mindössze 19,29 százalékot szerzett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

orban_viktor
orban_viktor
szerkesztoÍRTA: KOZMA ZSUZSI, BUDAPEST
2010. április 11., 23:34
1 hozzászólás. 


Sorban a harmadik párt a Jobbik 16,71 százalékkal, az LMP 7,42; az MDF 2,65, míg a Civil Mozgalom a voksok 0,90 százalékát szerezte meg. A Fidesz egyértelműen győzedelmeskedett a választáson, 206 mandátumot szereztek a parlamentben, a fennmaradó mandátumok sorsa április 25-én, a választások második fordulóján dől el.

Az MSZP sajtótájékoztatóján Lendvai Ildikó pártelnök elismerte a vereséget, akárcsak Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnökasszonya, aki egyben le is mondott elnöki tisztségéről.

orban_viktor

A győztes

Orbán Viktor beszédében köszönetét fejezte ki a választópolgároknak. Elsöprő akaratnyilvánításnak nevezte a Fidesz elsöprő győzelmét, de egyúttal elmondta: ez a győzelem Magyarországé is egyben. Szerinte az emberek ítéletet mondtak egy korszak felett, ahogyan tették 1956-ban és 1990- ben is. Orbán szerint Magyarország egységet, munkát, rendet, biztonságot akar; az ország pedig felemelt fejjel tér vissza a történelem főutcájára. Feladat is van: megmutatni az országnak és a világnak, hogy elszánt a Fidesz. Reméli, hogy a magyar nemzet nagy dátumai között említik majd ezt a napot. Óriási sikernek könyvelte el a mai választás eredményeit, és tudja, hogy élete legnagyobb feladata előtt áll. Ez a feladat megoldható, de mindenkire szükség lesz eme feladat véghezviteléhez.

Vona Gábor a Gyurcsány-Bajnai korszakot teszi felelőssé a mai szavazás elakadása miatt, szerinte az utolsó nap olyan volt, mint az egész kormányzásuk. Egyértelmű sikerként értékeli a Jobbik eredményeit, bár szerinte megelőzhették volna az MSZP-t. Ő is történelmi pillanatnak könyvelte el az erdményeket.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
alacika77
2010-05-09 01:42:33
győzelem
Hajrá FIDESZ.Sok Sikert az ORBÁN KORMÁNYNAK.ITT AZ IDŐŐŐŐŐŐ

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."