Színes » Nagyvilág

Fidesz: Megvan a kétharmad

A magyarországi országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP szövetség kétharmados kormányzati többséget szerzett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

fidesz_250410
fidesz_250410
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. április 25., 22:42
0 hozzászólás. 


Lezajlott a magyarországi 2010-es országgyűlési választás második fordulója, amelynek egy fő kérdése volt: megkapja-e a kétharmados kormányzati többséget a Fidesz-KDNP koalíció, vagy sem. Ez most már biztosan eldőlt, a szavazatok közel 100%-os feldolgozottsága mellett a Fidesz már biztosan abszolút többséggel alakíthat kormányt. Hogy ez mivel jár, az egyértelmű: az alkotmányon kívül bármilyen törvényt meghozhat, illetve módosíthat az új kormány bármiféle külső támogatás nélkül, valamint személyi kérdésekben is dönthet. Az ellenzéki pártok az ilyenkor szokásos kemény demokratikus ellenőrzést ígérik, hogy senkinek se kelljen félnie egy diktatúrától.

mszp_250410

Ők lemondtak...

A pártok vezérkarai sorban tartják a sajtótájékoztatókat, melyeken több érdekes momentumot is meg lehet figyelni. Főként az MSZP főhadiszállásról tudunk meg érdekes információkat az index helyi tudósítójának köszönhetően: itt két sajtótájékoztatóra is sor került, az elsőt Szekeres Imre elnökhelyettes tartotta, akinek beszéde végén egyszerűen lekapcsolták a villanyt, így utolsó szavait már sötétben kellett elmondania. Később Lendvai Ildikó pártelnök beszélt, aki politikailag vetett számot pártja bukásával, majd lemondott és bejelentette a teljes elnökség lemondását is. Utána Mesterházy Attila szólt néhány szólt, majd a teljes vezérkar eltűnt a színhelyről, így már kérdezni sem lehetett tőlük.

fidesz_250410

...ők most jönnek

Orbán Viktort hatalmas, éljenző tömeg várta, beszédéből sok minden újat nem lehetett megtudni, de 5 perc alatt 19-szer mondta ki a „csúcs” szót, ezzel hivatkozva az európai rekordnak számító választási eredményre. Ünnepségét a magyar és a székely himnusz eléneklésével zárta a párt. A Jobbiknál nem történt semmi érdekes, még „szebb jövőt” sem volt, se himnusz, az LMP háza táján pedig a legszámottevőbb jelenség, hogy annyira zöldek az emberek, hogy tele a dohányzó terem, de senki sem gyújtott rá.

Ennyi volt tehát a rendkívüli eredményekkel járó magyarországi országgyűlési választás, ezzel holnaptól ügyvezető kormány tevékenykedik egészen a parlament következő összehívásáig és az új összetételű országgyűlés beiktatásáig, melyekre Sólyom László köztársasági elnök mihamarább szeretne sort keríteni.

Fotó: INDEX - Nagy Attila


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."