Tech » Mobil

Ezzel telefonálunk 2014-ben

Tévedünk, ha azt hisszük, ennél több és jobb nem jöhet. Ezeket bizgerálhatják idén a telefonrajongók.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
smartphones

Kidobnád a régi okostelefont? Ne!

Ha nem a régi már, vagy csak okosabbra váltod, neki is...
PalmHero

Visszatér az Apple egykori vetélytársa

Lehet, hogy nem az iPhone vagy a Samsung Galaxy lesz a...
A fotó illusztráció. De a lekvárt mi is szeretjük.

Appropó: ezek a kedvenc alkalmazásaink

Egyre többen függünk már az okostelefonjainktól. Ha...

Rengeteg csúcstelefon várható 2014-ben is
Idén is hájjal kenegetnek a telefongyártók. A képen láthatónál azért modernebben.
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. január 08., 16:23
3 hozzászólás. 

Azt a felfogást, hogy a telefon csak telefonálásra jó, rögtön felejtsük is el. Ha neked valóban csak és kizárólag ennyire van szükséged, akkor ragadj meg egy Nokia 1100-t, ami a mai napig az egyik legjobb ebben a műfajban. Az okostelefon nem véletlenül okos, és mivel rengeteg mindenre használható, egyfajta életkiegészítővé is vált.

2013 karácsonyán biztos ismét nagyot bővült az okostelefont birtoklók tábora, és egyre többen érzik azt, hogy ki tudják használni a zsebükben lapuló kütyü tudását és erejét. Most főleg őket invitáljuk nyálcsorgatásra: körbenézünk, mire lehet számítani idén az okostelefonok piacán.

Nagyágyúk nagyágyúi

A legtöbb nagy telefongyártó zászlóshajója (illetve az egész csúcsvonal) bátran nevezhető nagyágyúnak, hiszen ki ne hívna így egy ötödik szériás iPhone-t, Nexus 5-öt vagy éppen a Samsung Galaxy S4-et. Ezt is lehet überelni, fogják is.

iPhone 6 koncepció

Így is kinézhetne az iPhone 6, bár ez csak koncepció

Itt lesz rögtön az iPhone 6, amit szokás szerint minden más készüléknél nagyobb őrület és hisztéria fog övezni. Most ez még egy kicsit ugrik is, hiszen az „átmeneti" 5S helyett most egy nagyobb dobás következik, legalábbis ha a szokásos menetrendet követi az Apple.

Valószínűsíthető egy nagyobb kijelző, mert ezen a téren lemaradt a cupertinói vállalat a konkurenciától, így akár egy 4,2 hüvelykes vagy még nagyobb ablakot is kézbe vehetünk. Tippünk szerint most csak egy iPhone lesz, az 5C folytatását talán inkább jövőre hagyják.

Egyes szaklapok szerint a Samsung csúcstelefonja, a Galaxy S4 külön frissített változatot kap még a soron következő S5 előtt: ez, ha valóban bejön, akkor egy kisebb léptékű vérfrissítés lesz, míg az igazi nagy ugrás, az ötödik szériás Galaxy várhatóan nem jelenik meg az év közepe előtt.

Samsung Galaxy S5

A dél-koreai gyártó imádja a nagy kijelzőket, felbontásban akár a 2K-t (2048x1080 pixel) is megléphetik, és ehhez vélhetően 3 GB RAM és 32 vagy 64 GB tárhely is jár.

Betűszavak csúcsgépei

Az örök rivális Apple és Samsung mellett a másik két legfontosabb gyártó talán a HTC és az LG. Előbbi számára nagyon fontos, hogy minőségi telefonnal rukkoljon elő, és az előzetes pletykák szerint ez össze is jön nekik.

HTC M8

A HTC One utódjának szánt, M8 kódnéven futó készülék várhatóan egy gyors Snapdragon 800-as, négymagos processzorral, 3 GB RAM-mal, a HTC Sense hatos verziójával és egy 5"-es Full HD kijelzővel érkezik, a legnagyobb örömünkre. A 4G támogatásnak is örülnénk, de itthon erre keserédes a mosoly.

Dél-Koreában nemcsak a Samsung ügyeskedik, az LG is minden bizonnyal folytatja saját szériáját a G3 telefonnal. Akárcsak a HTC üdvöskéje, ez is az év második felére várható, és itt sem kizárt a 2K-s felbontás, valamint a lassan alapfelszereltséggé váló 3 Gb memória, illetve egy gyors Snapdragon processzor. Mire a G3 piacra kerül, már valószínűleg megérkezik a Snapdragon 805 is, így vélhetőleg ez lesz benne, többek között egy 16 megapixeles kamera társaságában.

Guglifon

A Google sajátmárkás okostelefonjai az utóbbi évek sztárjai: referenciakészülékek, ezért a minőségük kiváló kell, hogy legyen, és áruk sokkal kedvezőbb, mint a hasonló, felsőkategóriás telefonokéi. Cserébe nem kapjuk meg a más gyártók egyedi felhasználói felületét, vagy hardveres extrákat, de ezek gyakran amúgy is csak az aksit és a parasztvakítás fogalmát merítik ki.

Google Nexus 5

A Nexus széria minden darabja siker volt, a hatos is biztosan hódítani fog

Az alap Android rendszer egyébként már kiválóan használható, simán beilleszkedik a többi gyártó felhasználói felületei közé. Ezt, és a legújabb Android rendszerek exkluzivitását kapjuk a Nexus szériás telefonokkal, így a hatossal is, amiben várhatóan 5 hüvelykes Full HD kijelző, 2560 x 1440 pixeles felbontás és 13 megapixeles kamera lesz. Azt nem tudni, hogy ezt is az LG gyártja-e majd, pletykák szerint a Samsung is szóba jöhet.

És ha már Google, akkor érdemes szót ejteni a Google Play Edition készülékekről is: ezeket is nagy gyártók dobják piacra (lásd Samsung, HTC), ám mellőzik a saját felhasználói felületet, csak a tiszta Android fut rajtuk. Ez egyrészt azt jelenti, hogy minden bizonnyal gyorsabbak, másrészt meg ezek a készülékek is hamar megkapják az új Android verziókat.

Kanyart vágnak a képernyőre

Forradalmi jövőt vizionálnak egyes gyártók, egyelőre két, már bejelentett készülék képernyőjén: az LG G Flex és a Samsung Galaxy Round üvegén. Mindkettő görbített kijelzős, míg az előbbi keresztben, addig a Samsungé a hosszanti tengely mentén kanyarodik.

LG G Flex

Hogy lesz-e jövője a görbült telefonoknak, azt a júzerek döntik el. A két gyártó úgy gondolja, hogy a görbített forma sokkal kényelmesebb tartást és életszerűbb telefonálást biztosít. Ezt azok is alátámasztják, akik már kézbe vették a telefonokat – amelyeknek egyébként a technikai specifikációk terén sem kell szégyenkezniük.

Nyilván nem csak erről fog szólni 2014 a telefónia világában, és rengeteg újdonságot kapunk majd a február 24-én rajtoló Mobile World Congress-en. A többi gyártót sem szabad leírni: a Nokia-Microsoft házasságból egyre vonzóbb Windows-alapú készülékek születnek, amelyek jó alternatívát jelentenek az Androidos telefonok és az iPhone-ok mellett.

Samsung Galaxy Round

A kisebb gyártók, mint például a kínai Huawei, ZTE vagy a Meizu nem túlzottan ismertek felénk, de minden bizonnyal hallani fogunk még róluk, mert készülékeik minősége és ára is durván vetekszik a nagy nevekével.

Izgalmas év elé nézünk, alig várjuk, hogy néhány ütős készüléket mi is kézbe vegyünk, és talán meg is tartsunk.


címkék: telefon mobil jóslat

3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mekkmester
2014-01-09 09:24:02
Sajnos olcsó és jó telefon nem létezik
Azt sajnálom, hogy a telefongyártók közt senki sem teszi azt, mit a Dacia az autókkal. A jó oreg 1300/1310-es Daciát kb negyven évig gyártották minimális műszaki változtatással, és a kezdetben luxusnak számító modellből lett a végére egy elavult, de elérhető árú jármű, ami elvitt A-ból B-be. Persze nem volt alkalmas autópályás száguldozásra, sem terepezésre, nem voltak csili-vili kényelmi funkciói, de attól még autó volt. Ha nem romlott volna le az összeszelési minőség és a felhasznált anyagok minősége, sőt, esetleg még léptek volna is előre a technologia fejlődésével lépest tartva (mint pl alvázvédelem), illetve javították volna a típushibákat, még ma is közkedvelt és megbízható autó lenne azkok számára, akiknek kevés a pénzük, de nincsenek is különleges elvárásaik.
Szóval ha még ma is gyártanák a jó öreg Nokia 1100, esetleg 3410-et, vagy a csúcskirály 6310-et, mára már olcsó és rendkívül megbízható lenne, és TELEFONÁLÁSra megfelelne. Én is vennék egyet.
avatar
mekkmester
2014-01-09 09:38:32
Visszatérve a Daciára, negyven évtized után az új tulajdonos gondolt egy nagyot (és valljuk be, rendkívül merészet), új modellt tervezett, de szakított az autógyártási trendekkel, és nem a kényelemre, extrákra, csillogás-villogásra és csúcsteljesítményre összpontosított, hanem az olcsóságra és megbízhatóságra. Mert rájött, kelet-Európában kevesebb a pénzük az embereknek, de autó nekik is kell. Így megszületett egy viszonylag megbízható, de olcsó, nem túl kényelmes és nem túl szép, nem aszfaltbetyár, de A-ból B-be elvívő autót. És lám, hatalmas sikertörténet lett, még nyugat-Európában is veszik, mint a cukrot.
Ha mondjuk a Nokia a mai technológiai tudással és anyagokkal kifejlesztene egy hagyományos modellt, amelyik elsősorban telefonálásra alkalmas, de van némi kényelmi funkció is benne, de pl az akku 2 hétig tartana, akkor nem zavarna mondjuk a fehér-fekete kijelzö sem. Főleg ha olcsó.Szerintem nemcsk én venném meg.
avatar
gal_abel
2014-01-09 19:11:25
Az igaz hogy jo lenne ha az akumlátor tovább birná legalább egy hétig és már az is jo lenne es a tebleteknél is ez van hamar lemerül nekem a jelenlegi telefonom egy Samsung Gt-s
5220 és ezt ájánlom mindenkinek az aksija egy hétig birja érintö képernyös nem androidos de wifi vel lehet netezni rola és nem is drága én pont akkor vettem amikor kiadták nekem megfelek a testvéremnem Samsung Galaxy -s4 e van és az akumlátora alig birja 10-12 orát.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."