Tech » Mobil

Vágd zsebre Romániát!

Ha kirándulás vagy túrázás közben sem tudsz meglenni az okostelefonod nélkül, akkor legalább használd is okosan: itt a Tourist Informator.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
smartphones

Kidobnád a régi okostelefont? Ne!

Ha nem a régi már, vagy csak okosabbra váltod, neki is...
PalmHero

Visszatér az Apple egykori vetélytársa

Lehet, hogy nem az iPhone vagy a Samsung Galaxy lesz a...
A fotó illusztráció. De a lekvárt mi is szeretjük.

Appropó: ezek a kedvenc alkalmazásaink

Egyre többen függünk már az okostelefonjainktól. Ha...

Tourist Informator Androidon
A Tourist Informator a szálláshelyektől a bevásárlóközpontokig mindent lefed
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. május 16., 09:42
0 hozzászólás. 

Egy igazi kütyüfanatikus kirándulás közben sem hagyja otthon kedvenc okostelefonját. Főleg, hogy amúgy sem olyan nehéz, meg hasznos is lehet. Erre a hasznosságra repül rá a Tourist Informator androidos alkalmazás, ami Románia legnagyobb turisztikai adatbázisát használva lehet hasznos társ túrázás közben.

Térképpel a zsebében

Bár online és offline térképet pénzért vagy ingyen is kapunk milliót, ha kirándulni megyünk, nem biztos, hogy ezek bizonyulnak a leghasznosabbnak. Sokkal jobb ötlet felszerelkezni egy kimondottan turistáknak készült eszközzel, ami biztosan eligazít, ha bámészkodni, sétálni, megszállni vagy épp ebédelni támad kedvünk.

Tourist Informator Androidon

Az Android operációs rendszert használó telefonokra készült Tourist Informator alkalmazás öt fő részből épül fel. A főképernyő hat ikont tár elénk, az első a Mi van a közelemben nevet kapta: erre koppintva a program, telefonunk GPS-vevőjét és egyéb adatokat használva meghatározza pozíciónkat, így a hozzánk legközelebb eső látnivalókat böngészhetjük.

Az InfoLive Románia turisztikai információs irodáit listázza, szám szerint 58-at, míg az Úticélok menüpont alatt kiválaszthatunk egy romániai települést, és ezután a hozzá legközelebb található látványosságokat nézegethetjük.

Tourist Informator Androidon

A Térkép egy pontjára koppintva, annak körzetében található látnivalókat jeleníti meg, a Kedvenceim alatt a korábban kedvencnek jelölt látnivalókat találjuk egy helyen, míg a Beállítások segítségével kiválaszthatjuk a program nyelvét (magyarul, angolul, németül és románul tud) és meghatározhatjuk, mekkora hatósugárban mutassa a térkép a célpontokat.

Egyél, igyál, aludjál

A Tourist Informator négy további panelének tartalma jelenlegi pozíciónk vagy a kiválasztott úti cél függvényében változik. Az elsőn a közeli szálláshelyeket böngészhetjük, olyan információkat tudva meg róluk, mint a minőségi besorolását, szobák és férőhelyek számát, elérhetőségét, valamint egy fényképet is nézegethetünk – már amennyiben van feltöltve.

Tourist Informator Androidon

Az egyes szálláshelyeket elmenthetjük a kedvenceink közé, megoszthatjuk ismerőseinkkel, megnézhetjük a térképen, valamint egy koppintással egyből fel is hívhatjuk a megadott telefonszámot, esetleg emailt írhatunk az üzemeltetőnek.

Az utolsó három fülön éttermeket, üzleteket és látványosságokat találunk. Ezekről hasonló, részletes információkkal szolgál az app, esetenként a nyitvatartási időt is feltüntették. Természetesen az összes fülön lehetőség van a keresésre, így nem muszáj végiggörgetnünk a listát, ha egy távolabbi hely érdekel.

Tourist Informator Androidon

A Tourist Informator egy remek kezdeményezés: egyszerű kezelőfelülettel és könnyű kezelhetőséggel megáldott programról van szó, amiből nagyon gyorsan elérhetőek a turisták számára alapvetően szükséges információk. Reméljük, ezt a közeljövőben bővítik, hiszen sok turisztikai célpontnál nincs kép, vagy épp telefonszám, a Még több infó gombra bökve pedig igazából semmivel sem kapunk több infót, csak a program weboldalán olvashatjuk el ugyanazt.

Ennek ellenére minden, Romániában utazó turista számára kiváló segédeszköz lehet a Tourist Informator. Apróbb hiányosságai mellett is hasznos társ utazás közben. Te se hagyd otthon.


címkék: android app turizmus

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."