Tech » Szoftver

Most neked is ingyen lehet Windows 10-ed

Milliónyian tesztelik az új operációs rendszert, ismét lesz rendes Start menü, továbbfejlesztett webes és lokális kereső. Ne maradj le róla.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Googleterkep

A róka majd elvezet, ahova szeretnéd (videó)

A Google térképszolgáltatásának közeljövőben...
ViszlatPaint1

Pá-pá Paint!

Könnyes búcsút veszünk gyerekkorunk kedvenc...
ulo

Ülő munkát végez? Szívás!

Itt egy applikáció, ami segíthet jó néhány betegség...

W10
Az új Windows
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 27., 17:53
0 hozzászólás. 

 Legtöbben a Windows 9-et várták, de a tavalyi bejelentésen a Microsoft meglepte felhasználóit és a 8.1-es Windows folytatásaként a Windows 10-et mutatta be. A cég ezzel a névleges ugrással is azt akarta sugallni a felhasználóknak, hogy jelentős újításokkal, komoly szintugrással érkezik az új oprendszer.

Egy ideje már elérhető a pre-beta változat, amit ingyenesen lehet leölteni és kipróbálni. Van néhány minimális feltétel, aminek eleget kell tenni, ilyen például az 1 GHz-es processzor, az egy, de inkább két giga RAM, 16 gigányi szabad lemezterület, Microsoft-fiók és netkapcsolat. Ha megvan a régi MSN vagy OneDriv-os regisztrációnk, akkor minden adott, hogy már töltsük is a W10-et.

1. Katt ide, majd jelentkezz be és mehet a „Get Started"

2. Fogadjuk el a Windows Get Insider Program felhasználási feltételeit

3. Az üdvözlő oldalon katt az „install Technical Preview" linkre, tovább már értelemszerűen kattintsuk.

4. Nagyjából harminc perc múlva már használhatjuk is az új Windows-t

Első körben ne a munkagépünkre telepítsük, ugyanis a próbaverzióval akadhatnak gondok. Ha nincs egy másodlagos gépünk, akkor mindenképp készítsünk egy biztonsági mentést adatainkról.

A Windows 10 betáját csak olyan gépre telepíthetjük, amin már előzőleg volt Windows Vista, 7, 8, vagy 8.1 valamelyike. Elvileg a próbaverzió használható minden olyan eszközzel és programmal, ami a Win 8-al működik, de az megtörténhet, hogy telepítés után némelyik illesztőprogramot újra kell telepíteni.

Az tudni kell, hogy ha a számítógépen futó rendszer nyelve nem angol, akkor frissítéskor csak a Windows saját fájljait, dokumentumait őrzi meg, a beállítások és applikációk elvesznek.

Eddig már több mint 1 millióan próbálták ki és legalább 200 000 felhasználói visszajelzést kapott a cég. A letöltök 64 százaléka valós, amíg a maradék virtuális pc-n tesztelte az új rendszert. 32 és 64 bites változatban angol, kínai és portugál nyelven lehet letölteni, a tömörített fájl mérete 2,91-3,96 GB-t.

A visszakapott Start menü mellet helyet kap a több virtuális asztal létrehozási lehetősége és a jobb keresőmotor, illetve az új W10-et érintőképernyős vagy a bill+egér párossal is zavartalanul használhatjuk majd.

A felhasználók egy évig ingyenesen válthatnak az új operációs rendszerre, ha rendelkeznek eredeti Windows 7, 8.1, illetve Phone 8.1 operációs rendszerrel. A licenc örökre szól, így a frissítés után a felhasználó a Windows 10 életciklusának végéig megkapja a szükséges terméktámogatást, ha rajta hagyja a rendszert az adott eszközön.

A próbaverzió 2015. április 15-én fog lejárni, amiről április 1-jén fogunk értesítést kapni és várhatóan az év közepétől megjelenik a szoftverüzletek polcain a teljes Windows 10.

Jó tesztelgetést.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."