Tech » Szoftver

Stipi-stopi, ingyen Windows 10!

Lefoglalta már az ingyenes Windows 10-ét? Ha telepíti, akkor ezekről biztosan le kell majd mondani, mert nem lesz benne az új rendszerben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Googleterkep

A róka majd elvezet, ahova szeretnéd (videó)

A Google térképszolgáltatásának közeljövőben...
ViszlatPaint1

Pá-pá Paint!

Könnyes búcsút veszünk gyerekkorunk kedvenc...
ulo

Ülő munkát végez? Szívás!

Itt egy applikáció, ami segíthet jó néhány betegség...

win tech kikep-1
Mi már kértük az új operációs rendszert.
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. június 05., 13:48
0 hozzászólás. 

Már a hivatalos időpont is megvan, mikor jelenik meg az új operációs rendszer. Nem is kell sokat várni rá, hiszen a Microsoft július 29-re ígérte a legújabb operációs rendszerét, amelyből összesen hétféle változat jelenik meg.

Itt az idő, lehet váltani

Azok, akik rendelkeznek érvényes licencű Windows 7, 8 vagy 8.1-el, ingyen válthatnak Windows 10-re. Akik jogosultak az ingyenes frissítésre, azoknak már meg is jelent egy új ikon a képernyőjük jobb alsó sarkában. Ha rákattintunk az ablakot mintázó jellegzetes windows-os ikonra, megjelenik a regisztrációs ív, ahol egy kattintással jelezhetjük igényünket az ingyenes frissítésre. Nem kötelező, de megadhatjuk e-mail címünket, ahová értesítőt kapunk a Windows 10 megjelenése napján, hogy elérhető a frissítés, illetve arról is értesít, hogy megkapták kérésünket. Aki nem adja meg e-mail-elérhetőségét, annak sem kell megijednie, nem marad le a frissítésről, őket a rendszer értesíti majd a nagy napon.

A Microsoft szerint a frissítéshez mintegy 3 GB adatot kell letölteni, amíg a frissítés folyamatára nagyjából egy órát számolnak, de ha minden jól megy, akkor új gép esetén ez akár 20 percre, míg régebbi konfigurációkon 30 percre csökkenhet.

Kelleni fog egy rendes lejátszó

Sok újdonságot hoz majd a Windows 10, de néhány dolgot végleg kivesznek belőle. Az egyik leglátványosabb ilyen a Windows Media Center eltűnése lesz. Így ha valaki DVD-filmeket szeretne nézni gépén, külön programot kell beszereznie erre a célra. Igaz, azok akik rendszeresen néznek DVD-t, már eddig is telepítettek valamilyen „komolyabb", felhasználóbarát lejátszót.

Szívni fognak azok is akik, külső USB-s lemezolvasót használnak, ugyanis vagy a Windows opcionális tárából vagy a lejátszó gyártójának honlapjáról kell telepíteniük a működéshez szükséges illesztőprogramot.

Nem osztanak kártyát

Nem csak munkahelyi unaloműzésre jók az alapjátékok részeként szolgáltatott különböző kártyajátékok, de a felzárkózott nyugdíjasok is szívesen használják agytornának. Nekik a Fekete macskáról kell lemondaniuk, de semmi pánik, a pasziánsz és az aknakereső marad.

A frissítésről még annyit tudni érdemes, hogy a Pro és Enterprise változatoknál a frissítést későbbi időpontra halaszthatjuk, de a Home-ban már nincs ilyen lehetőségünk, így amikor érkezik a frissítés, letölti és telepíti magát.

Az ingyenes Windowsra egy évig tarthatunk igényt, ha ez az idő alatt nem frissítettük régebbi jogtiszta rendszerünket, akkor utána már fizetős lesz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."