Tech » Szoftver

Samsung-os vagy? Megszívtad!

Hatalmas biztonsági rést fedeztek fel az egyik gyári app-ban, így nemcsak lehallgathatják a telefonod, de a teljes irányítást is átvehetik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Googleterkep

A róka majd elvezet, ahova szeretnéd (videó)

A Google térképszolgáltatásának közeljövőben...
ViszlatPaint1

Pá-pá Paint!

Könnyes búcsút veszünk gyerekkorunk kedvenc...
ulo

Ülő munkát végez? Szívás!

Itt egy applikáció, ami segíthet jó néhány betegség...

tech telefon kikep-1
Vírusveszély!
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. június 18., 11:05
0 hozzászólás. 

Most ezerrel dolgozik a Samsung szoftverfejlesztő részlege, hogy kiküszöböljék azt a hibát, amit a NowSecure biztonsági cég még tavaly decemberben fedezett fel és jelezte azt a gyártónak. A biztonsági rés az előtelepített SwiftKey billentyűzetben van. Az senkit ne nyugtasson meg, hogy nem használja az applikációt, mert a szoftver alapból felkerül és eltávolíthatatlan. A biztonsági hiba komolyságát jelzi az is, hogy a veszélyességet 10-es skálán jegyző behatárolásban 8,3 pontot kapott.

Ahhoz hogy megfertőződjön az eszközünk, már az is elegendő, ha ugyanarra a Wi-Fi hálózatra csatlakozunk, a támadó vírus máris telepíthető mobil eszközünkre. Ezután elérhetővé válik a készülék kamerája, mikrofonja, üzenetek, geolokációs adatok, lehallgathatóak a telefonhívások, de letölthetőek a telefonon tárolt képek és egyéb adatok is.

A biztonsági cég felmérése szerint első sorban a Samsung Galaxy S6, S6 edge, S5, S5 mini, S4 és S4 mini okostelefonok érintettek, de a veszély kiterjed minden egyéb Samsung eszközre, amelyre telepítették a SwiftKeyt-t. Az applikáció egyébként nem teljesen használhatatlan, ugyanis más androidos telefonokra elérhető a Play áruházból, de az nem tartalmazza a hibát.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a veszélyben levő készülékekre mikor érkeznek a hibát javító frissítések, így egyelőre nem marad más védekezés, mint hogy csak biztonságos Wi-Fi hálózatokra engedjük csatlakozni mobilunkat, táblagépünket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."