Tech » Szoftver

Érkezik a Samsung hibajavítása

600 millió Samsung érintett az egyik gyári applikációban felfedezett biztonsági rés miatt. Hamarosan érkezik a javítás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Googleterkep

A róka majd elvezet, ahova szeretnéd (videó)

A Google térképszolgáltatásának közeljövőben...
ViszlatPaint1

Pá-pá Paint!

Könnyes búcsút veszünk gyerekkorunk kedvenc...
ulo

Ülő munkát végez? Szívás!

Itt egy applikáció, ami segíthet jó néhány betegség...

tech telefon kikep2-1
tech telefon kikep2-1
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. június 23., 14:49
0 hozzászólás. 

Nemrég a NowSecure biztonságtechnikai cég nyomán mi is beszámoltuk arról a 10-es skálán 8,3 pont súlyosságú biztonsági résről, amelyet a támadók kihasználva szinte a teljes irányítást átvehetik a készülék felett. Az illetéktelen behatoló hozzáférhet a készülék mikrofonjához, geolokációs adataihoz, lehallgathatja a beszélgetést, elolvashatja az üzeneteket és letöltheti a kártyán tárolt adatokat.

Azt nem feltételezzük, hogy a Samsung szoftverfejlesztő részlege az uh.ro-t olvassa, de az októberben felfedezett, múlt héten közölt biztonsági résre, most reagált először az ügyben. Bejelentették, a napokban érkezik a biztonsági frissítés, pontosabban a Knox biztonsági platformjának frissítése, amely megvédi a készülékeket a támadásoktól.

A legtöbb felhasználónak engedélyezve van az automatikus frissítés, így az ő készülékük automatikusan letölti a frissítést. Ha ezt az opciót kikacsoltuk, akkor érdemes a következő néhány napra visszakapcsolni vagy kézi frissítéssel ellenőrizni, hogy a készülékünk valóban biztonságos legyen. Ezt a Beállítások - Biztonság - Biztonsági frissítési szolgáltatásnál, az automatikus frissítések pontjában ellenőrizhetjük. Ugyanakkor a Kézi frissítés menüpontot kiválasztva azonnal megnézhetjük, van-e (bármilyen) elérhető frissítés készülékünkhöz.

A Samsung arról is értesít, hogy nem minden készüléken van jelen a Knox biztonsági platform, de ezekre a készülékekre is érkezik egy teljes rendszert érintő szoftverfrissítés, amelyben ezek a felhasználók is megkapják a hibajavítást, igaz erre még várni kell egy kicsit.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."