Tech » Mobil

Nem robbant be Udvarhelyre az új Samsung

Kigyulladó Note 7-esek mindenhol! A konkurensek malmára hajthatja a vizet a Samsung körüli botrány.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
smartphones

Kidobnád a régi okostelefont? Ne!

Ha nem a régi már, vagy csak okosabbra váltod, neki is...
PalmHero

Visszatér az Apple egykori vetélytársa

Lehet, hogy nem az iPhone vagy a Samsung Galaxy lesz a...
A fotó illusztráció. De a lekvárt mi is szeretjük.

Appropó: ezek a kedvenc alkalmazásaink

Egyre többen függünk már az okostelefonjainktól. Ha...

samsung
Samsung Note 7, illusztráció: dailydot.com
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. október 21., 09:29
0 hozzászólás. 

Mostanában nagy port kavart a Samsung új csúcstelefonja, a Note 7-es, amelyet a gyártónak vissza is kellett hívnia vásárlóitól. A világ különböző pontjairól érkezett hír arról, hogy töltés közben lángra kapott a telefon akkumulátora, ezért már a nyár végén felfüggesztették a típus gyártását és kiszállítását, sőt, a vásárlóktól is visszahívták a már kézbe kapott készülékeket.

meme2

A Samsung október elején úgy gondolta, sikerült orvosolnia a problémát, de a kicserélt készülékek akkumlátora is kigyulladt. Ugyan nem volt tömegméretű a jelenség, de volt pár spontán gyulladásos eset az újabb modellek esetében is. Ezt követően a Samsung belátta, ennyi negatív hír után fölösleges vesződni a készülékkel, úgysem lesz már sikeres, inkább hagyták az egészet.

meme1

Hivatalos közleményben kértek elnézést a márka híveitől, majd megkérték őket, kapcsolják ki a Note 7-eseket és vigyék vissza az üzletekbe. A koreai elektronikai cég ezzel feladta a magas labdát a mémgyárnak, de nem csak mémek, hanem több videó is született, amelyben a típust a Gta 5 nevű játékkal boronálták össze, és mint kiderül a képsorokból, a Note 7 korunk egyik leghatékonyabb fegyvere lehetne.

Nagy Csabát, a Notebook GSM ügyvezetőjét kérdeztük arról, hogy mit gondol az esetről, és hogy érkezett-e Székelyudvarhelyre a kigyulladó csúcstelefonokból. Megtudtuk, nem érkeztek hozzájuk ezekből a készülékekből, és még nem igazán találkozott ilyen esetekkel. Arra viszont volt példa, hogy felpúposodott az akkumulátor, és szétfeszítette a telefon képernyőjét.

Nagy Csaba elmondta, arányaiban véve az udvarhelyiek leginkább az iPhone-t kedvelik, hiszen a teljes eladások több mint nyolcvan százalékát az almás telefon teszi ki. Szerinte, ha itt nem is fog érződni, nemzetközileg csorbít majd a Samsung hírnevén a Note 7 körüli káosz, sőt, a szakportálok már szívesen foglalkoznak azzal, milyen telefont érdemes választani a Note 7 helyett. Az esetek 35 százalékában az iPhone a befutó, viszont a Google új okostelefonja is nagyon jól kijöhet a Samsung beklijéből.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."