Tech » Web

Ilyen lett volna a Facebook a '90-es években

Képfeltöltés akár egy hónap alatt, persze csak, ha nincs szkennered. Nem kizárt, hogy a jövőben ingyenes lesz, csak a telefont kell fizetni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Ilyen lett volna a Facebook a
Vannak dolgok, amik húsz évvel ezelőtt is ugyanúgy működtek volna
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 06., 12:38
0 hozzászólás. 

A '90-es évek legirritálóbb digitális oktató-videó sorozatainak stílusában készült videók kerülnek fel a SquirrelMonkeyCom YouTube-csatornára. A készítők minden bizonnyal nem ma kattintották meg az első lájk gombot, hihetetlen pontossággal és korhűséggel idézik fel az informatika évtizedekkel előtti formáját, ráadásul mindezt a ma legnépszerűbb webes szolgáltatásokat kiparodizálva teszik.

A Facebookot például a '90-es évekbe képzelik bele, amikor a profilkép feltöltéséhez szkenner kellett volna, ám a Facebook Company ezt is megoldja, ha elküldjük postán a fotónkat, egy hónap és pikk-pakk felkerül a képünk.

A videó tökéletesen ráérez a közösségi háló leggyengébb pontjaira, és kíméletlenül ki is figurázza azokat: van itt véletlenül kiposztolt állapotfrissítés, ránk erőltetett új Facebook-dizájn, és állandó motívum az is, hogy mindenkinek van egy rakás ismerőse, akiket nem is ismer igazán.

A videót készítő csapat nem csak a Facebookot figurázta ki, hanem szinte minden nagyobb webes szolgáltatást. A Wikipédiát például a '80-as évekbe képzelték vissza, amikor az még kazettáról indult volna, a Paris Hilton keresésre egy szálloda, a Walkmanre egy modern kazettás zenelejátszó, az MTV-re pedig egy, még zenét is játszó tévécsatorna szócikkét mutatta.

Bár alapfokú angoltudásra szükség van a poénok megértéséhez, de érdemes böngészni a csapat videóit, hiszen ki gondolta volna, hogy a jövőben a YouTube segítségével már nem lesz szükség videokazettára, hiszen minden filmünket floppy lemezen tudjuk tárolni, és az Instagram is heteken belül visszaküldi kazettán a fotóinkat csupa szuper effekteket varázsolva rá.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."