Színes » Érdekességek

Ezt néztétek 2016-ban

Kisfilmen láthattátok, hogyan süti el fegyverét Szőke a Mokkában, és azt is, hogyan énekel Gálfi, diadalának éjszakáján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

uhyoutube
A Youtube oldalunk, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. január 05., 12:19
1 hozzászólás. 

Tavaly több mint száz videót osztottunk meg veletek portálunkon. Naná, hogy a botrányosabb kisfilmekre voltatok rákattanva, de azért azokat a videókat is néztétek, amelyeket nekünk is öröm volt elkészíteni.

2016 Gálfi fiának Gáborék általi megfenyegetésével kezdődött, néhány nappal a tűzijáték után villant a szúrószerszám. Majdnem tizennégyezren voltatok kíváncsiak, hogyan is történt az eset a Kaufland melletti autómosóban.

Voltak ugyan vidám anyagaink, hiszen például megnéztük, miért kanyarodnak kizárólag balra az udvarhelyiek a korcsolyapályán, mégis a számokat tekintve a Szőke és Szígyártó közötti konflitkus hozta a rekordokat. A Szőke lövéseire majdnem harmincezren kattintottatok rá, de szinte húszezres nézőszámot hozott az előzményről készült felvétel is, amelyen látható, „úgy kezdődött minden, hogy Szígyártó visszaütött".

Volt utána menetelés, amihez azóta kezdtünk hozzászokni, de februárból mégis Gábor Róbert 2 másodperce maradt emlékezetes. Ugyan a videó 5 másodperc erejéig tart, bőven elég volt ez neki, hogy egy azóta szállóigévé váló mondatot eresszen útnak.

Márciusra kicsit lenyugodott a város, volt Forradalom.ma, és ebben a hónapban állt be a „cigistop" is. Amellett, hogy megkérdeztük az utca emberét, hogyan ünnepli a nőket a hónap elején, azt is megtudakoltuk tőlük, mennyire érinti őket a cigaretta vendéglátó ipari egységekből való kitiltása. Sőt, a város nevesebb kocsmáit is körbejártuk, hogy megtudjuk, mi lesz a sorsa a szegény hamutálaknak.

Áprilisban már érkeztek a helyhatósági választások előszelei. Megkérdeztük a járókelőket, szerintük kellene-e indulnia Buntának, és Gálfi Árpád ebben a hónapban jelentette be az MPP és az EMNP koalíciójának megalakulását is. Ti a sok politizálás ellenére arra voltatok a legkíváncsibbak, hogyan áradt meg a Nagyküküllő.

Diáknapokkal indult a május, amelyről megmutattuk, hogyan vonulnak végig a diákok a Kőkereszt tér előtt, majd külön-külön a csapatok előadásait is, amelyek közül megszavazhattátok, nektek melyik tetszik a legjobban. A hónap végére újra bezsongott a kampány, mi ezalatt megnéztük, miért jó Sepsiszentgyörgyön, vagy Csíkszeredában élni. Utóbbira majd hétezren voltatok kíváncsiak.

A június a helyhatósági választásokkal kezdődött. Botrány tört ki a Budvár-negyedben, hiszen az ottlakókat, akiknek „buletint sem csinálnak", szavazásra akarták buzdítani. Bepillantottunk a Gondűzőbe, a Koalíció eredményvárójára. Ti is láthattátok, hogyan ünnepelt a nagy összeborulás, hogy érkezett meg a vadiúj polgármester és, hogyan emelték a levegőbe. Leginkább azt élveztétek a buli tudósításából, ahogyan Gálfi Árpád érkezése után felkérte az ünneplőket, énekeljék el közösen Bethlenfalva és Kadicsfalva himnuszát.

Gálfi diadala után megkérdeztük a járókelőket, milyennek kell lennie az új polgármesternek, és jött a nagyszerű magyar szerepléssel lejáró Európa-bajnokság is. Végre Udvarhelyen is megélhettük az igazi EB-lázat. Zászlókkal, mezekkel gyűltek össze a helyi lokálokban a szurkolók és együtt örültek a góloknak a Gondűzőben, Mokkában és az azóta Alsó Gévé vált Music Pubban. Ugyan nem tartozik a legnézettebb videók közé, ez is meghatározó része volt 2016-nak.

A júliusi uborkaszezonban csak az érettségizők és a fesztiválok pezsegtek. A fiatal vizsgázóktól azt kérdeztük meg, mennyire volt nehéz az idei megmérettetés, és, ha tehetnék, mit változtatnának rajta. Emellett Tusványoson kiderítettük, miért nem árulnak kukoricát a tábor területén, és megtudtuk, hogy Gálfi Árpád polgármester is nagyon szereti a főtt törökbúzát.

Már ekkor is tartott a Pokémon Go őrület, de mi csak augusztusra jutottunk el odáig, hogy be is vadásszunk néhányat az édi teremtményekből. Sajnálatos módon nem végződött jól a hónap, hiszen augusztus 28-án elhunyt egy székelyudvarhelyi motoros házaspár Gyergyószentmiklós közelében. A család 12 éves ikrei árván maradtak. Egy olvasónknak köszönhetően megmutattuk, hogyan kíséri utolsó útjára őket egy motoros konvoj a Bethlen utcán.

A szeptember az iskolakezdésről szólt. Jére Zsolt villámkiállítására pillantottunk be, tanévnyitót filmeztünk a Mokkában, és a papírüzletekben tartott mustra során kisfilmet készítettünk a legmenőbb tanszerekről. Ez a hónap sem járt le botrány nélkül, Szentegyházán ugyanis elkaptak egy fatolvajt, és Ufó hajnalban a helyszínre sietett, hogy érdeklődjön az esetről.

Októberben jött a rali, erre fotó- és videópályázatot is hirdettünk, a legjobb három helyen végzett videót láthattátok csatornánkon, emellett összefoglalóval is kedveskedtünk nektek.

Novemberben látogatott városunkba Rubint Réka és Schobert Norbert, hogy megizzassza az udvarhelyieket, mi ebben a hónapban tartottunk adománygyűjtő-kampányt, majd juttattuk el a szerkesztőségünkbe érkezett segélycsomagokat a ház nélkül maradt, tűzkárosult Bács családnak. Sőt ebben a hónapban ismertük meg a szovátai Pál Károlyt is, aki mozgássérült létére sorstársainak teremti meg újra a lehetőséget, hogy vezethessenek.

Decemberben ismét szóbaálltunk az székelyudvarhelyiekkel. Jöttek a parlamenti választások, így amellett, hogy elpanaszolhatták, mennyire csúsznak a járdák és az utak, arra is kíváncsiak voltunk, el kell-e menni 11-én szavazni és mit tettek eddig értünk parlamenti képviselőink és szenátoraink.

Reméljük, jövőre ismét színes és kevésbé botrányos kisfilmekkel tudunk majd szolgálni, így ha még nem tetted, kövesd bátran az uh.ro Youtube-csatornáját.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pultosok
2017-01-08 18:18:56
Ott vannak legalább ötvenen és elnézik ahogy 3 vaddisznó ütlegel egy újságirót a földön,egyik buta állat még nyugodtan,zavartalanul filmezi is. Ez lenne a 'székely virtus'. Szép. Gratula az ott levő hernyóknak, him- és nőneműeknek egyaránt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."