Tech » Web

Ezután ki sem szállunk a TV elől

Romániában is elérhetővé tették a Netflixet, amivel a televíziózás új korszaka kezdődhet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

netflix-breaking-bad
Örömünkben Braking Bad-et néztünk, képernyőfotó
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. január 07., 13:59
2 hozzászólás. 

Örömkönnyekkel küzdök, hogy végre kimondhatom, hozzánk is megérkezett a Netflix. Emlékszem, amikor egy amerikai barátom definiálni szerette volna nekem a Netflixet, az Egyesült Államok piacvezető stream szolgáltatóját, aztán megnyugtattam, Romániában is van internet meg angol vécé, bár hogy egyszer én is csupán néhány kattintásra leszek a tévézés új dimenziójától, azt nem gondoltam volna.

A Netflix napjaink egyik legsikeresebb online videotékája, melynek mára több mint 40 millió előfizetője van. Ez nem is véletlen, hiszen minőségi sorozatok és filmek garmadája elérhető a szolgáltatónak köszönhetően. Emellett pedig mára saját gyártású produkciókat is készít a cég. Olyanokat, mint a Narcos és a House of Cards, amely díjátadókon is észrevétette magát, de sajnos egyelőre nem elérhető számunkra. A Netflix terjeszkedése mostanra folyamatosnak mondható, 2010-ben Kanadába, 2011-ben Dél-Amerikába, aztán pedig '12-ben Nagy-Britanniába és Írországba, végül 2013-ban Hollandiába tette be a lábát a cég.

Január 7-én, szerdán a Las Vegasban zajló CES 2016 technológiai kiállításon jelentették be, hogy 130 országban teszik elérhetővé a szolgáltatást, így Romániában és Magyarországon is. A cég biztosított egy hónap bérmentes próbaidőszakot, így a regisztrálás utáni harminc napban kedvedre válogathatsz, és ha nem tetszik a szolgáltatás, csupán egy kattintással meg is szüntetheted a szerződésed. A regisztrációhoz viszont vagy PayPal fiókra vagy a támogatott bankkártya típusok (MasterCard, Visa, Amex) egyikére lesz szükséged.

netflix-9-narcos

Három csomag közül választhatunk: az alapcsomag havi 7.99 euróba kerül, amellyel már minden tartalom elérhető annyi hátránnyal, hogy nem nézhetjük HD minőségben a tartalmat és nem használhatjuk egyszerre több készüléken, míg a sztenderdet kettő, a prémiumot akár négy képernyőn is nézhetjük, előbbi havi 9.99, utóbbi 11.99 euróba kerül. Tehát, ha a kistesó éppen rajzfilmért könyörög, amikor te a Breaking Bad sorozatzáró epizódját izzadod végig, egy sztenderd csomaggal egyszerűen megoldhatod a kérdést. Itt regisztrálhatunk és választhatjuk ki a kívánt opciót.

netflix-3

A Start Your Free Month lehetőségre kattintva el is kezdheted a regisztrációt. Kiválasztva a számodra megfelelő opciót, először a neved és leendő kódod, majd a bankkártya adataidat kell megadnod a továbbhaladáshoz. A Netflix figyelmeztet arra is, ha az ingyenes hónap lejártával nem szeretnéd kifizetni a havidíjat, akkor melyik nap előtt kell megszüntetned a felhasználódat, hogy ne szippantsa át a pénzed automatikusan a szolgáltató.

netflix-1

Ezután a személyreszabáshoz szükséges információkat kell megadnunk, például, hogy milyen eszközről szeretnénk használni a szolgáltatót, ki fogja használni, hiszen, ha az egyik felhasználó gyerek, számára csak korlátozott mennyiségű tartalmat engedélyez a Netflix, így nem fogja sunyiban nézni a horrorfilmeket a kiskrapek. A következő lépésnél azt is kiválaszthatod, milyen sorozatokat szeretsz, így majd az oldal automatikusan ajánl neked való tartalmakat.

netflix-5

Mindegyik csomaggal, számítógépről, androidos készülékről (telefon és tablet), iPhoneról, iPadről, okostévéről, illetve játékkonzolokról (Xbox, PlayStation) is nézhetőek a filmek és a sorozatok. A szolgáltatás másik lényege, hogy a nézni kívánt tartalmat nem kell letölteni, egy klikkel elindítható a műsor.

netflix-7-tartalom

Arra még várnunk kell, hogy megtudjuk, lesznek-e magyar felirattal, esetleg szinkronnal elérhető tartalmak. Az is jó kérdés, mennyire tud megállapodni az amerikai tulajdonos a sorozatok és filmek jogtulajdonosaival. Mivel régiónként más szerzői és sugárzási jogok vonatkoznak egyes alkotásokra, például a német Netflix előfizetők nem teljesen ugyanabból a kínálatból válogathatnak, mint egy amerikai. Komolyabb böngészést még nem tartottunk, viszont az egy-két megnyitott sorozatepizódnál is láthattuk, egyelőre német, spanyol, francia felirattal kell beérnünk.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csumika
2016-01-08 08:59:15
Most tényleg nem kötözködésképpen, de egy ilyen cikk alá miért nem fér be egy link? Értem én, hogy pár másodperc kiguglizni, de azzal lenne teljes a cikk... Itt van, akit érdekel: LINK
avatar
farkasocsi
2016-04-03 12:40:44
...
...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."