Sport » Kézilabda

Nem az SzKC nyerte az első felvonást

A játékvezetők is sokat hibáztak, de a játékosok is. Torda lépéselőnybe került, egy győzelemre áll a továbbjutástól.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkctorda1
Fotók: Facebook.com / SzKC
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. április 23., 13:41
0 hozzászólás. 

A szombat délelőtti meccs előtt derült ki, hogy a tervekkel ellentétben technikai okok miatt mégsem közvetíti a Digi Sport a találkozót. A televízió két nappal a meccs előtt közölte ezt a szövetséggel, az viszont nem továbbította a hírt a klubnak – a vezetőségnek az tűnt fel, hogy szombaton reggel nem érkeztek meg a közvetítőkocsik. A Vasas Femina is ugyanebben az időpontban játszott fontos meccset a sétatéri stadionban, a sportcsarnok lelátóin bőven volt hely.

szkctorda3A rájátszás előtt többhetes szünet volt, a Tordai Potaissa is felkészülhetett az SzKC-ból, illetve fordítva – az első percekben már úgy tűnt, hogy a sárgamezes vendégek tüzesebbek, mintegy hatvan szurkolójuk által buzdítva gyorsan elhúztak három góllal. Durván játszott mindkét csapat, a tordaiak beállója, a szerb Nenad Savic élen járt ebben, de az SzKC inkább a támadások elhibázásában jeleskedett. Pedig Pallag Péter egyetlen kapura lövést sem tudott megfogni húsz perc alatt, valahogy akadozott a hazaiak támadó gépezete, holott minden játékos Vlad Caba rendelkezésére állt, nem volt hiányzó.

szkctorda4A Manea-Iliescu páros is egyre-másra ejtett hibákat, de sajnos az SzKC még többet: a tordai irányító, Rotaru megsérült, Szabó bejött és kifogott egy hetest, Jokanovic is védett két ziccert, de mégsem sikerült közelebb kerülni a 2-3 gólos előnyt tartó vendégekhez. Edzőjük időkéréssel is törte a meccset (ez jó alkalom volt a bírók szidására a lelátón), a 26. percben sikerült csak az egyenlítés, Kuzmanoski a beállós pozíciójából egalizált. Szünetre mégis a Potaissa mehetett egygólos előnnyel, az átlövőiket – Lazăr, Adomnicăi, valamint Cîntec – nem sikerült semlegesíteni.

Szünet után egyenlítettünk az első támadásnál, de gyorsan kaptunk hármat, ekkor váltotta Orbán Jokanovicot, de neki még annyira se ment a pályán töltött tíz perc alatt – Szabó volt az, aki végigvitte a meccset, de ez a találkozó sajnos nem a kapusaink jó formájáról marad emlékezetes.

szkctorda2Arról inkább, hogy emberelőnyben is hibáztunk, a második félidő közepén már egyre nagyobb volt a baj, hiszen Varó is jól védett náluk (Mihalcea hetesét is kitenyerelte), már néggyel ment a vendégcsapat a 41. percben. Vlad Caba időt kért, de ez sem használt, mert újabb hiba jött a támadásban, Pavel büntetett kontrából, sőt Cîntec találatával már hat volt oda. Érezte már akkor a közönség, hogy csoda kell a fordításhoz, a 48. percben megint időt kért Vlad Caba 16-21-es állásnál, hogy mentse a menthetőt. Szidhattuk a bírókat, ettől nem lett jobb a csapat játéka, csak a Székely Medvék tartották a frontot a tordai szurkolókkal.

A végjátékban kicsit közelebb kerültünk, de Ojleski ziccerét kivédte Varó az 53. percben, ráadásul Cîntec újabb óriási gólt zúdított a felsőbe, ezzel nagyjából eldőlt a találkozó sorsa. Az utolsó percekre maradt gólváltás, Rusia gólja után Adomnicăi talpról talált be, végül három góllal nyerte a meccset Torda.

szkctorda5Vlad Caba a találkozó után elmondta, hogy neki és a csapatnak is vállalnia kell a felelősséget ezért a vereségért, de nem bűnbakot kell most keresni. „Nagyon kiegyensúlyozott meccs volt az első félidőben, a másodikban is megőrizték nyugalmukat a tordaiak és nagyon könnyen kaptuk a gólokat, nem működött jól a védelmünk. A legnagyobb gond az volt, hogy amikor hátrányban voltunk, elhamarkodtuk a támadásokat.

Az utolsó öt percben sem kellett volna hagynunk magunkat, amikor három-négy góllal vezettek, támadásban a távoli lövések nem voltak jól előkészítve. Elveszítettünk egyet a három játszma közül, de remélem, hogy a következőn úgy játszunk, mint egy ki-ki meccsen. Remélem, hogy harcolhatunk az érmekért, habár most nagyon nagy a nyomás." – összegzett az SzKC edzője.

A második mérkőzést pénteken, május 29-én 18 órától játsszák Tordán, a klub információi szerint azt a találkozót sem közvetíti a televízió, a Pro Sport cikke azonban nem ezt állítja, a szövetség honlapján pedig a rájátszás összes meccse tévéskéngt van feltüntetve, csak a Bukaresti CSM-Resicabánya (szombat, április 23., 18 óra) a kivétel. Amennyiben Torda nyer, elődöntős, ha az SzKC győz, a továbbjutást eldöntő találkozó lesz május 4-én. A nap másik meccsén a Steaua hazai pályán 29–26-ra verte a Temesvári Polit, vasárnap negyed tizenkettőtől a Bukaresti Dinamo–Dunărea Călărași összecsapást (a tervek szerint) meg lehet nézni a tévében.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés

SZÉKELYUDVARHELYI KC–TORDAI POTAISSA 23–26 (10–11)

Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Radu Iliescu és Doru Manea (Bukarest)

SZKC: Jokanovic (6 védés/14 kapott gól) – Mihalcea 5 (1), Markez, Rusia 4, Sipos, Onyejekwe 4, Tálas 1. Csere: Szabó (5/6), Orbán (0/5) – Kuzmanoski 2, Ghiță 6, Ojleski 1 (1). Vezetőedző: Vlad Caba.

TORDA: Pallag (0/6) – Thalmaier 1, Adomnicăi 7, Rotaru 3, Lazăr 4, Pavel Răzvan 2, Savic. Csere: Varó (8/17) – Bondar 2, Cîntec 4, Ștef, Suciu, Amihăesi 3 (1), Marian Raul. Vezetőedző: Horațiu Gal.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 0–2, 13. p.: 5–6, 20. p.: 6–8, 26. p.: 10–10, 33 p.: 12–14, 42. p.: 14–20, 50. p.: 18–22, 56. p.: 21–25.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 4/1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."