A romló város: valami bűzlik a Bethlenben

Lehet, hogy éppen ott laksz tőle tíz méterre. Vagy húszra. Érzed a szagát. Szemetes. És látod, hogy évek óta senki nem foglalkozik vele.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

vizlevezeto2
vizlevezeto2
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. június 12., 12:04
5 hozzászólás. 

Székelyudvarhely egyik szégyenfoltjáról van szó, ahol egy rövid terepszemlét tartottunk  és azt vettük észre, hogy ez a hely még mindig azon a színvonalon van, amin mindig is volt.

Bár a növényzet lassan benövi, s emiatt ilyenkor, nyáron sok mindent eltakar, azért a büdösséget nem tudja megszüntetni. A Lakatosok utcája mellett végigfutó vízlevezetővel még mindig nem történt semmi. Partján ugyan kalákáztak, de maga a meder ugyanolyan állapotban van, mint amilyennek hosszú évtizedekkel ezelőtt megismertük.

vizlevezeto1

A vízlevezetőnek elméletileg a környező dombokon összegyűlő esővizet kellene levezetnie a Nagy-Küküllőbe, tartalma a Fások utcájában ömlik a folyóba. Ehelyett azonban a környék szennyvizét gyűjti össze és viszi a folyóba – amint egy, több mint másfél évvel ezelőtti cikkünk bizonyítja, szennyvíz kerül a mederbe, s ez azóta is így van. Csak a mennyiség változik, a szennylé útja ugyanaz ma is.

A korábbi években a betonlemezekkel „kibélelt" meder élhetőbb volt – szó szerint, hiszen néhány évvel ezelőtt a legszélesebb részében egy kosárlabda-palánkot is felállítottak, ám ez mára eltűnt. Valószínűnek tartjuk, hogy ilyen „légkörben" nem lehetett valami kellemes élmény kosarazni, a srácok inkább biztonságosabb vagy tisztább helyre vitték a palánkot.

vizlevezeto3

A vízlevezető bal partján két szeméttároló is van – ezeknek tartalmát rendszeresen kiforgatják a guberálók, illetve a kóbor kutyák, s a szemét egy része is bekerül a mederbe. Úgy nem lehet elmenni egyik tároló mellett se, hogy ne vennénk észre jelentős mennyiségű szemetet, amit vagy eleve nem a tárolóban helyeznek el, vagy pedig kint hagynak.

Akárcsak az elmúlt nyarakon, a Lakatosok utcájában és a Napkelet lakóparkban most is számíthatnak arra, hogy ha kinyitják az ablakot a napsütésben, felettébb érdekes szagok jelennek meg a lakásban.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pktibi
2012-06-12 14:00:03
Sajnos le lehet irni 100-szor is,mar mutatta a TV is de valtozas az nem lesz.En ajanlottam az AVE-nak,hogy csinaljanak foldalatti szemettarolot a Lakatosok utcaban es en szponzorizalni fogom,de azt mondtak,hogy lehetetlen megcsinalni(Csikszeredaban pl.nem lehetetlen)
avatar
zterex1
2012-06-12 14:34:57
Na Buta ( és az 54 % ), egy plussz a valós tervek közé.
avatar
kszl
2012-06-12 14:46:04
Oda teljeskörű felújítás kellene.
avatar
mzolee
2012-06-12 14:53:03
re:
avatar
zterex1
Na Buta ( és az 54 % ), egy plussz a valós tervek közé.


Koszonom Istenem, hogy megaldottad varosunkat ezzel az okos hozzaszoloval...
avatar
kicsinyisztor
2012-06-12 19:19:22
re:
és mi ezzel a gond?

avatar
kszl
Oda teljeskörű felújítás kellene.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."