Itthon » Közélet

Kalákázz te is egy szebb sportpályáért!

Ismét kalákára hív a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány – most egy szabadtéri sportpályán hagyhatod ott a kezed nyomát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/szabok_grund
Itthon_Kozelet/szabok_grund
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. április 24., 10:41
0 hozzászólás. 

Folytatja az egyik legsikeresebb programját, a Városi Kalákát a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, vagyis az SzKA. Csáki Rozália, az alapítvány ügyvezetője elmondta, a főként falun élő hagyományt, a közmunkát sikerült városi közegbe ültetni és mivel Székelyudvarhelyen sem mindenkire jellemző a nemtörődömség, eddig már 10-12 közösségi teret sikerült felújítani a városlakók közreműködésével.

Itthon_Kozelet/szabok_grund

A grund látványterve

Péter Ildikó programfelelős arról számolt be, hogy a Szabók utcai grund felújítása egyéves munka eredménye. A Kaláka Kampány keretében több mint 400 székelyudvarhelyi ajánl fel havonta kisebb, 1-5 lejes összeget az alapítvány javára, a mostani felújítás költségeit is jórészt ebből fedezik.

A felszerelt kültéri sportszerek festése és a területrendezés munkát igényel, erre várnak minden udvarhelyit április 28-án, szombaton reggel 9 órakor a Szabók utcai grundhoz. A kalákázók lefestik a sportszereket, a kerítést, valamint fákat, bokrokat is ültetnek. A munkához szükséges eszközöket, az élelmet és a vizet az alapítvány biztosítja.

Itthon_Kozelet/szabok_grund

A grund a kaláka előtt

A grundon parkosítást is végrehajtanak és a polgármesteri hivatal Fogadj örökbe egy fát programjához hasonlóan itt is lehet majd fát vagy bokrot igényelni, ami mellé tábla kerül, örökbefogadójának nevével.

Ülkei Zoltán, a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályának vezetője megköszönte az SzKA-nak, hogy előálltak az ötlettel, hiszen véleménye szerint itt nagyobb szükség van egy ilyen sportolási lehetőségre, mint egy játszótérre.

Megtudtuk, a grund átadásakor a projektben résztvevő tornatanárok bemutatót tartanak, valamint a helyszínen több edzésterv is kifüggesztésre kerül, így mindenki rendeltetésszerűen használhatja a sporteszközöket.

További terveikkel kapcsolatosan az alapítvány illetékesei elmondták, a következő időszakban területrendezőkkel és építészekkel konzultálnak, annak érdekében, hogy a Jézus Kápolna melletti terület parkosítására több terv is születhessen, majd ezekből választva a közösség dönthesse el, melyiket készítsék el egy újabb Városi Kalákán.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."