A köcsög udvarhelyi troll egy napja

Délelőtt ébred, karikás, táskás szemekkel, kapcsolja be a gépet, s még pisilés előtt rágyújt. A tyúkszart is x-szel írja. Irigyelnivaló. A köcsög udvarhelyi troll.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

troll0221
troll0221
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. február 21., 10:51
17 hozzászólás. 

Seggét vakargatva ül a laptophoz, kávé sok cukorral, még egy cigi – gyorsan átnézni, hogy hajnal óta milyen válaszok jöttek a témákban, aztán odakattogtat néhány sort. Élvezi ezt az egészet, mert végül is miért ne élvezné? Csaja már nincs, haverja még nincs, könyvet pedig évek óta nem vett a kezébe – csak ez maradt, de ő jól „elvan". Így kell ezt csinálni, neki áll a zászló, alapvetően a nap is a trollnak kel(t) fel.

troll0221

Pedig gyerekkorában szívatták: annyit, hogy esélye nincs elfelejteni meg levetkőzni a traumákat – a taslisorozatok a táblánál állva a tanártól, a nyakleves apától, ilyenek. A fociban a nagyobbak

kapuba állították és (véletlenül?) tökön lövették,

a csajok pedig mindig röhögtek a háta mögött. Ma azt mondanánk, hogy „nehéz gyerekkora" volt, holott pár éve ez még azt jelentette, hogy az apja ivott, verte őt és az anyját, illetve nem volt rendes kaja otthon és semmiféle normális, emberi beszélgetés.

Azért mégis irigylem, azt hiszem. Alapvetően számára „olyan könnyű minden, szinte csak a semmi van", mert kreatív munkát nem végez, idegeskednivalója, felelőssége nincs, gond egy szál se. Legalábbis így fogja fel.

Délelőtt elindul, leballag a Bethlenből, köp egyet a járdára. Az idő kora délutánig valamelyik belvárosi kávézóban telik, attól függően, hogy hol sikerült már kiegyenlítenie felgyülemlett számláit.

„Mokkába-gébe-kalaposba-emeletbe-faszom-tudja-hova", – zúgja a menő szöveget. Élelmes, rafkós, tehát megoldja, aztán virít: jöhet a laptop az asztalra, mellé ásványvíz és kávé (sok tej, sok cukor, rajta bizony nem nyerészkednek „ezek") kerül, jön a „meló".

Megszállottan olvas... és ír. Iszonyatos helyesírásai hibákkal, a pszichóból mindig hiányzik a cé, a tyúkszart x-szel írja, de kioszt ő mindent és mindenkit, s mégis elfogadják a keringőre való felhívását. Szerzőt, céget, bagázst blamál, kiosztja Buntát, Szászjenőt és híveiket, a körzeti focit, az alvilágot, a közlekedést, mindenen rajta van.

Kettő után stíröli a sulikból betérő nagyszájú kiscsajokat, némelyiknek megvan a telószáma - elvan a látvánnyal, aztán az éhség és a szükség hazavezérli. Késő délután

rutinból recskázik egyet a gép előtt,

fal valamit a hűtőből, majd zsíros keze ismét járni kezd a billentyűzeten, cigihamu esik a földre, elnyűtt vászonpapucsa mellé. Otthon úgy tudják, hogy dolgozik, reklámok, „márketing", vagy valami ilyesmi, holott életművész ő a javából.

Sikerült elhitetnie környezetével, hogy sok mindenhez ért, pedig önéletrajzából maximum a születési dátuma felel meg a valóságnak. Annakidején nagy mirces volt, nem ma szállt le a falvédőről. S nem száll le ma se a témákról, közben Fészbuk, Jútub, Napiszar, letöltés ezerrel, tud ő letölteni úgy, ahogy senki más. Amióta

rászabadult a Facebook-ra,

ott is lefáraszt mindenkit – elsők között tudta meg az indián és székely nevét, a műveltségi teszten hetven százalékos, általa viccesnek vélt ocsmány, bunkó videókat és vicceket oszt meg. Holott értelmiségi(nek vallja magát).

Este aztán nagyon beindul, megjön az életkedve – a fórumok is beindulnak, „nyomassa" ezerrel, közben észre sem veszi, hogy köd ereszkedett a Szarkakőre, a csikkek csak gyűlnek, gyűlnek, miközben egy aznapi autóbalesethez már három hozzászólást írt és további tízet generált.

Valamikor hajnalban dől ágyba, miután két fórumról kitiltotta a moderátor, mert minősíthetetlen hangnemet használt, amit ő persze rettenetesen élvezett. „Holnap is nap van..." – sóhajt közhelyesen, a hamutartót nem viszi ki, gép kikapcs, öt perc múlva az ágyon horkol.

Alapvetően félelmetesnek és befolyásosnak tartja magát, pedig egy kábé akkora porszemről van szó, ami még az ő elnyűtt nadrágjáról is lepattanna, ha fingana egy egészségeset.



17 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Magor
2012-02-21 12:10:21
Ez melyik, a kövér vagy a másik?:D
avatar
mondandO
2012-02-21 13:35:55
Ez pont te vagy, te gyökér :D
avatar
kontar
2012-02-21 13:55:31
Gratulálok az udvarhelyi "hírportálnak" ehhez a színvonalas irományhoz. Sikerült alulmúlnia a cikkben elrettentő példaként felhozott Napiszart. Legjobb tudomásom szerint az uh.ro közéleti cikkeket közöl, emellett mint minden médiaorgánumnak a közvélemény formálása lenne a célja. Véleményem szerint ezzel az írással trollokat generálnak. Nem tudom a cikkek között miért kap helyet egy ilyen förmedvény, hiszen egyértelműen egy blogon lenne a helye.
Egyébként joggal tehetjük fel a kérdést, hogy a szerző honnan tud ilyen sok mindent a "trollok" hétköznapjairól?!
avatar
Magor
2012-02-21 14:28:48
re:
mondandó gyenge dumád van...hol nyomulsz ilyen gyökeres jelzőkkel? vmi jobbat találj ki ha már ilyen mondogató vagy...s amihez nem értesz ne mondogass bele...mondandó te hülye bunkó, látod ez jobb mint a gyökér, ilyent várok én is szeretettel :)
avatar
szattilasz
2012-02-21 14:35:57
:)
:) Nekem átjött ez a pár gondolat. Tetszik.
Láss mögé "kontar"...
avatar
szattilasz
2012-02-21 16:01:17
...
s ha nem tudsz, pukkadj ki :D
avatar
döbrögi
2012-02-21 16:14:26
Túlzásba viszed az idézőjeleket Zoltán! Ez minden cikkedre igaz.
avatar
dezso dezso
2012-02-21 18:14:21
ez a förmedve a legnagyobb trollkodás, amit az utóbbi időben olvastam. öntelt, beképzelt, megmondom én most nektek a magamét típusú, ám mégis kisstílű, kistollú. nem hírportálra való, mégcsak blogra sem.most regisztráltam, kár hogy ilyen hozzászólással kell kezdjem az uh.ro-s kalandozásom
avatar
szattilasz
2012-02-21 18:23:17
:)))
:side: Ezzazzz körmöljetek, toljátok nekije parasztok, sok hisztinéni és hisztibácsi... Ez egy polgárpukkasztó cikk, és ti elbuktatok, pont ugy mint az összes többi Troll, aki nem lát magába egy kicsit a cikket látván. Kippukkadtatok, mint egy-egy disznófősajt. Az én szememben pedig nőtt ma egyet a portál, mert leszarták a hétköznapi dogmákat, és egyedit hoztak ezen a "csendes kedden".... Leszarták azt is, hogy mit gondolunk, hogy bepöccenünk e vagy sem. Ez egy üzenet, hogy ébredj fel végre. Tiszteletem az egész UH.ro-s teamnek. :arrow: :arrow: :arrow:
avatar
Neonka6
2012-02-21 20:50:55
"Iszonyatos helyesírásai hibákkal" ?? :s
avatar
Neonka6
2012-02-21 20:51:46
dislike
avatar
kópé
2012-02-21 22:55:12
Buntaság!
Csak azt nem értem, honnan tudtál ennyi információt összeszedni a polgármesterünkről!!!???
avatar
hahaha
2012-02-22 00:50:00
re: Buntaság!
avatar
kópé
Csak azt nem értem, honnan tudtál ennyi információt összeszedni a polgármesterünkről!!!???

Ó , ha már itt tartunk, megemlítem, h ez Jenő napló(pó)jából van idézve :)
PErsze nem akarok trollkodni :whistle:
avatar
Nero
2012-02-22 01:11:58
Ez mar nem az elso alkalom, hogy e cikk szerzoje sajat lelki vilaganak egyensulyat kibillento "trollokat" terelget a helyesebb utra a maga sajatos modjan.Ezzel nem is volna baj hiszen mindenkinek lehet velemenye barkirol de az ilyen szubjektiv velemenyeknek valoban egy blogon van a helye.
avatar
ugatokutya
2012-02-22 01:15:41
Úgy látom Katona úr, saját magáról írt cikket. Mindig is egy ilyen kis sunyi, kommentáló gecinek ismertem, aki mindig mindenhez hozzakonyított. De a legártalmasabb férgek mindig azok voltak, akik csak konyitottak valamihez, érteni soha semmihez nem értettek becsületesen. Míg otthon éltem láttam ahogy megy végig az utcán ez a Kutyagyerek, fülében szolt valami zene, úgy ment mintha valami felsőbbrendű arc lenne. Pedig az újságíráshoz se akkor se most nem ért, ez írásaiból sajnos hamar kiderűl annak, aki olvasott már normális napilapot pl. Magyarországon.
Tovább nem bántom ezt a trolllt, van neki baja, elhagyta a nője, kopik ki a piros felső is, a liverpool se halad fényesen, hogy a fradiról ne is beszéljünk. Egy szó mint száz, tanulj meg írni Kutya.
avatar
pek
2012-02-22 07:47:49
szattilasz-nek: minősítgesd az írásokat, ne a kommentálók seregét, ez utóbbi eljárásoddal csak elveszed a regisztrált olvasók hozzászólási kedvét. És tudod, ki a hisztibácsi?
avatar
kisjoco
2012-02-22 11:38:48
Ennek a korcsma blogon vagy min lenne a helye, talán még ott se... Ez az írás rossz fényt vet az uh-ra, ami önmaga definíciója szerint hírportál. Tegnap kaptam két gyengécske hírt, no meg faszozást, fingást, recskázást. Undorító, mintha valami gimis kölykök szórakoznának a nagy nyilvánosság előtt. Gyerekek találjátok meg végre a kellő irányvonalat, össsze-vissza írogattok! És nőjetek fel. Az újságíráshoz s úgy általában is.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."