Országos » Gazdaság

Ma kerül a Parlament elé a költségvetés

A pénzügyi szakbizottságok befejezték maratoni, háromnapos munkájukat, így most a képviselők és szenátorok tárgyalják a büdzsét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Parlament
Parlament
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 11., 09:37
0 hozzászólás. 


Az utóbbi három napban tartották maratoni üléseiket a parlament pénzügyi szakbizottságai, melyen az ország idei költségvetése volt a téma. Ezeken az üléseken több fontos változtatásról, módosításról is megegyeztek a szakemberek, így már kissé más formában kerül a parlament elé a tervezet. A szakbizottságokban dolgozó képviselők és szenátorok visszautasították többek között az Alkotmánybíróság költségvetését, ellenben a Mezőgazdasági Minisztérium számára szánt összeget 2.1 milliárd lejjel növelték. Ugyancsak további pénzösszegekhez jut az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) és a Securitate Irattárát Vizsgáló Országos Bizottság (CNSAS) is, az ő költségvetésüket 1 milliárd lejjel egészítették ki.

Parlament

A Román Kulturális Intézet nincs ilyen szerencsés helyzetben, ugyanis büdzséje a 2009-es szinten marad. A szakemberek elutasították a nyugdíjpont értékének növelését és a társadalombiztosítási járulék értékének csökkentését is. Mindkettő vitatott téma volt, a pénzügyminiszter kijelentette, hogy lemond, amennyiben elfogadják a két javaslatot. Egy másik módosítás értelmében a megyei tanácsok 10%-al nagyobb összeget kapnak, melyet a polgármesteri hivatalokhoz juttathatnak el.

Az egyéb döntések között még említhető az átalányadó eltörlése, az új lakások áfájának 5%-ra csökkentése, valamint a kis- és középvállalatok esetén a profitadó 3%-on való tartása. A további módosítások többek között a magánoktatásra vonatkoznak, valamint született egy határozat, miszerint a többségében állami tulajdonban levő cégek idén nem oszthatnak ki prémiumokat és egyéb juttatásokat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."