Gazdaság » Trendek

Prémium sajtot ígér a Keresztúri

Új termékkel bővíti kínálatát a Nagyküküllő Mezőgazdasági Szövetkezet Keresztúri tejtermékcsaládja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
A nagy kérdés fotó: Dávid Anna Júlia

Átjut-e a csiga az autópályán?

Legyen egy jó sztorid, különböztesd meg magad a...
fotó: Dávid Anna Júlia

Képzeljenek el egy kamrát és egy háziasszonyt!

Mihez kell, hogy értsen egy IT igazgató a Merkúrnál?...
fotók: Melinda Instal

Fűteni fűvel-fával lehet – de leginkább ésszel érdemes

Napjainkban az épületgépészet nagyon előkelő helyet...

Kisajtolták a legjobbat fotó: Kakasy Botond
fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. május 27., 13:33
0 hozzászólás. 

Még el sem kezdődik az új termék bemutatása a Zseb kávézóban, amikor Bándi Domokos szakács néhány tál sajtos melegszendvics kíséretében adja is az instrukciókat az új sajtról.

„Ehhez egy rendkívül testes vörösbor talál. Nagyon jó tésztás ételeket lehet készíteni belőle, az ízvilága kegyetlenül jó. Van egy selymessége is, de ami nagyon tetszik benne, az az utóíze" – hangzik el a konyhafőnöktől.

Amit nyomban el is hiszünk neki, hisz épp a konyháról érkezik, és a Keresztúri termékek reklámozására kivonult marketingosztály is legalább akkora csodálkozással hallgatja Domokos szavait, mint a jelenlévő újságírók.

cheddar-1

De ne titkoljuk tovább, a Cheddar sajtról van szó, ami nem a megszokott, tömbben vásárolt sajtok jellemvonásait viseli. Elkészítési módja, intenzív ízvilága és aktív utóíze a prémium kategóriába emeli a sajtot.

A prémium kifejezés sajnos nem csak a felhasznált anyagok és a késztermék garantált minőségi szintjét jelenti, hanem legtöbbször a magas árat is. A Keresztúri sajt készítői most ezt próbálják meghazudtolni.

Tankó László a Keresztúri tejfeldolgozó üzem ügyvezető igazgatója úgy gondolja, a régió is megérdemli a minőségi termékeket, a székely embernek is elkészíthető egy felsőbb kategóriás sajt, ami meg is megfizethető. Azt vallja, hogy amit főzünk, azt együk is meg, és ha már mi esszük meg, akkor legyen minőségi. Tankó szerint úgy szeretnék elérhető áron tartani az ínyenc sajtot, hogy a minőséghez ne nyúljanak.

cheddar-2

Valószínűleg nem ez a termék lesz a cég fő bevételi forrása, hiszen a sajtot, miután kézzel összegyúrtak, majd préselték, csak egy fél éves speciális érlelés után küldik az üzletek polcaira.

Mint megtudtuk, először a Merkúr üzletláncban kezdik meg az árusítását. A kb. negyedkilónyi háromszögű sajt 13 lej körüli áron lesz elérhető.

Az angol eredetű sajt nem idegen a keresztúri szövetkezet számára, hiszen a két világháború között már gyártott olyan minőségű Cheddar sajtot, amit Angliába exportáltak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."