Gazdaság » Trendek

Barangolás Melinda-földön

Targoncák helyett biciklik, kamionok helyett gokartok gurultak a Melinda cégcsoport területén vasárnap.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
A nagy kérdés fotó: Dávid Anna Júlia

Átjut-e a csiga az autópályán?

Legyen egy jó sztorid, különböztesd meg magad a...
fotó: Dávid Anna Júlia

Képzeljenek el egy kamrát és egy háziasszonyt!

Mihez kell, hogy értsen egy IT igazgató a Merkúrnál?...
fotók: Melinda Instal

Fűteni fűvel-fával lehet – de leginkább ésszel érdemes

Napjainkban az épületgépészet nagyon előkelő helyet...

Fotók: Melinda Instal
Fotók: Melinda Instal
szerkesztoÍRTA: GAGYI KATINKA | X
2018. május 31., 09:56
0 hozzászólás. 

Az udvaron pedig kezükben számlákkal, hivatalos dokumentumokkal járkáló emberek helyett fagyit, vattacukrot, ceruzát, ecsetet szorongató, kipingált arcú gyermekeket lehetett látni.

00-kat1

Május 27-én első ízben szerveztünk nyílt családi napot a Melinda cégcsoport udvarhelyi székhelyén dolgozó alkalmazottak és családjaik számára, mintegy 300 személyt vendégül látva. A rendezvény, melyre nyitott szívvel és kapukkal vártuk a két testvérvállalkozás, a Melinda Instal és a Melinda Steel dolgozóit, a „Barangolás Melinda-földön" nevet viselte.

Így egy napra a cég teljes területe gyermekzsivajtól, kacagástól, a gokartok zajától, a hangszórókból harsogó gyerekdaloktól volt hangos. Meg is lepődtek a környéken járó-kelők. A cég mellett autóval, kerékpárral vagy gyalogosan elhaladók csodálkozva figyelték: mit keres egy, a kerítés fölött is kikandikáló felfújt csúszda az udvaron, és mi ez a zümmögéshez hasonló hang, csaknem a készleten lévő kerti szerszámainkat próbálgatjuk a térkövön?

00 DSC3802

A színes és változatos programban minden résztvevő talált kedvére valót korra, nemre való tekintet nélkül. Kollégáinkat arra bíztattuk, hogy aki csak teheti, jöjjön kerékpárral, így sok családban a legkisebbtől a legnagyobbig két keréken gurultak be a fogadó sátor mellé.

00-kat2

A délelőtt folyamán a családoknak egy játékos kincskereső körúton volt lehetőségük megismerkedni a vállalatunk által forgalmazott termékcsoportokkal, miközben érdekes, esetenként számukra is új információkkal gazdagodtak. Ennek keretében 11 ellenőrző ponton kellett áthaladniuk, mindenhol megoldva egy feladatot vagy megválaszolva egy, az adott helyszínen bemutatott termékcsaládhoz kapcsolódó kérdést.

A gyermekek nagy örömmel, élvezettel vettek részt ezen az „expedíción": óriás fecskendőbe vizet szívva célba lőttek, ping-pong labdát fújtak erre kijelölt tálkába, csőből kirakott emberkét csavartak össze, különféle acél elemeket csoportosítottak, és internetes játék keretében válogatták szét a megújuló és meg nem újuló energiaforrásokat.

00-DSC08000

A standok körbejárása után a családokról – vicces kellékek felhasználásával – helyben nyomtatott fényképet készítettek, amit egy oklevélbe tűzve hazavihettek a vidámságban, játékosan együtt töltött nap emlékeként. Emellett, hogy fáradozásukat díjazzuk, minden gyereket fagyi- és vattacukor tallérral, a felnőtteket pedig sör tallérral örvendeztettük meg.

00-DSC08051

Mivel figyelmünk központjában a gyermekek voltak, ezért főként nekik kínáltunk szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket. A nap folyamán mindenki kedvére válogathatott az ízlésének és korosztályának megfelelő játékok közül.

A felfújt óriás csúszda, ugrálóvár és trambulin főleg a legkisebbeknek nyújtott élmény-dömpinget. A kalandra vágyók számára pedig a gokart, valamint a Szekler Teker által biztosított, szakszerűen kiépített biciklis akadálypálya jelentett igazi adrenalin bombát.

00-DSC08423

A világbajnokságot nyert Góbék Teqball Team elhozta nekünk speciális asztalát, melynél nagyon érdekfeszítő bemutatót kísérhettek figyelemmel a bámészkodók, akik főként az erősebbik nem képviselői közül kerültek ki. Az alap sportág mellett a fiúk bemutatták a teqpong, teqtennis, teqvolley és catch sportnemeket is. Természetesen, miután kedvet kaptak a játékhoz, a laikusok is próbára tehették ügyességüket a labdapattogtatásban.

Az elektromos rásegítéssel hajtható Haibike tesztelése igazi élvezetet jelentett még a felnőttek számára is, a csocsó-asztal pedig korhatár nélkül vonzotta a játszani vágyókat.

00 DSC3766

A kreatív sátorban a gyerekek arcfestést igényelhettek, és megmutathatták művészi tehetségüket. Ugyanakkor az óriási területet kihasználva kedvükre labdázhattak, szaladgálhattak, bringázhattak kicsik és nagyok egyaránt. Délben pedig szakácsaink ízletes gulyással gondoskodtak az energia utánpótlásunkról.

00-DSC08201

A nyílt családi nap záróakkordjaként valamennyi család nyereménysorsoláson vett részt, melynek keretében egy Bluetooth-os hangszóró, egy professzionális kerti grillsütő, valamint egy felnőtt kerékpár találtak gazdára.

A rajzban tehetséges gyerekek részére pályázatot hirdettünk, melynek keretében a kandalló előtt ülő családot kellett papírra vetniük. A verseny első helyezettjének díja pedig az volt, hogy az alkotásából készült reklámgrafika valamely tehergépkocsink oldalát díszítve fogja körbejárni az országot.

00 DSC3795

Számunkra, szervezők számára óriási elégtételt jelentett ennyi gyermek arcára mosolyt csalni, és látni, amint cégcsoportunk udvara kacagó, kötetlenül beszélgető, játékos kedvű emberekkel telik meg, akiknek aznap estefelé kimondottan nehezére esett a kapun kisétálni. Ez a látvány minden fáradságunkért kárpótolt.

Valamennyien egyetértettünk abban, hogy különösen nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló hiánypótló eseményekre, és reméljük, egyben hagyományt is teremtünk ezen rendezvényünkkel.

00 DSC3878

Tekintettel arra, hogy mindennapjaink nagyobb részét munkahelyünkön töltjük, fontosnak tartottuk, hogy családtagjainknak megmutassuk, hol és mit dolgozunk, így ízelítőt kaphattak abból a sajátos, belső világunkból, ahol életünk jelentős része zajlik.

00-DSC08662

Ez egy remek alkalom volt arra, hogy életünk két fő területe (a család és a munka) találkozzon, valamint a családtagok és munkatársak megismerjék egymást.

Jövőre veletek ugyanitt!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."