Itthon » Gazdaság

A megyei költségvetésről tájékoztatott Antal

Az országos költségvetés Hargita megyére eső részéről beszélt számokban Antal István parlamenti képviselő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

antal_istvan
antal_istvan
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 20., 11:25
0 hozzászólás. 


Tegnap tartott sajtótájékoztatót a megyei költségvetés alakulásáról Antal István, ahol elmondta, a legfontosabb fejezetek a hozzáadott értékadókból leosztott öt rész, amik a megyei tanácsok rendelkezésére állnak. A nem egyházi alkalmazottak fizetésére, a megyei utakra kiutalt összeg nem változott, a megye decentralizált intézményeire szánt összeg emelkedett 10-11 százalékkal, a községek és városok költségvetései 12,74 százalékkal csökkentek, illetve az erre vonatkozó költségvetés kiegészítésére szánt összeg is csökkent 1,4 százalékkal. Ez azt jelenti, hogy a költségvetés megyei szinten 8,2 százalékkal csökkent.

antal_istvan

A megyei csoport négy fontos költségvetés-kiegészítő indítványt nyújtott be. Ebből kettőt az Egészségügyi Minisztériumhoz, amiből egyik a csíkszeredai fertőző kórházat, a másik a parajdi kezelőközpontot jelenti. Ezek nincsenek benne a minisztérium költségvetésében, de bíznak abban, hogy a minisztériumhoz tartozó kórházak karbantartására szánt pénzből sikerül megszerezni azt az összeget, amivel ezek a beruházások 2010-ben létrejönnek.

Januártól a mezőgazdasági igazgatóságok kamarákká alakulnak és a megye irányításába kerülnek. Ezeknek a megfelelő működéséhez a költségvetésben megadott összeg kevés, de a pénzügyminisztériummal született egyezség alapján az intézmények átadásakor ez az ügy is rendeződik. A képviselő reményei szerint sikerül véghezvinni a Sikaszó - Libán útvonal villamosítását is, valamint kiemelte a székelyudvarhelyi és a székelykeresztúri terelőutakat, melyek bekerültek a kormányprogramba - az udvarhelyi tervezése februárban kezdődhet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."