Itthon » Gazdaság

Thamó: Túl sokat költ a megye reklámra

Mai sajtótájékoztatóján Thamó Csaba a megyei költségvetés-tervezetet elemezte, és tett módosító javaslatokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

thamo_csaba
thamo_csaba
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. március 09., 16:43
0 hozzászólás. 


A Magyar Polgári Párt megyei tanácsosainak képviseletében tartott ma sajtótájékoztatót Thamó Csaba, ahol beszámolt az idei évre tervezett megyei költségvetésről, és ismertette pártjának álláspontját ezzel kapcsolatban. Véleménye szerint a megyei tanács túl sokat költ reklámokra, a határozattervezet szerint 240.000 lej lenne elkülönítve népszerűsítési célokra. Ebből a polgáriak legkevesebb 115 ezer lejt vennének el, melyeket különböző pályázati alapokba osztanának szét. A pályázati pénzek, amiket növelni szeretnének, a fogyatékosok segítésére, falugondnokok támogatására, ifjúsági rendezvényekre és művelődési célokra irányulnak.

thamo_csaba

Thamó szerint az így fennmaradó, promóciós célokra fordítandó összeg még mindig túlzottan nagy, reményei szerint ugyanis Hargita megye már nem sokáig lesz életképes, helyébe ugyanis egy székelyföldi régió lép, ezért nem látja értelmét a túlzott reklámozásnak. A pénzek elosztása mellett az MPP javasolja a pályázati feltételek enyhítését, az ifjúság nagyobb mértékű támogatását, valamint egy pályázati elbíráló bizottság felállítását, melynek tagjai a megyei tanácsosok közül kerülnének ki.

A polgári tanácsos ugyanakkor sokallta a megyei költségvetés tervezett deficitjét, ami 20 millió lej, a teljes költségvetés 10%-a - szerinte ezt 4-5% körüli szintre kellene csökkenteni. Zárszóként Thamó Csaba beszámolt a megyei tanács, különböző médiaorgánumokkal kötött reklámozási szerződéseiről. Elmondása szerint a polgári frakció nem kap semmilyen információt ezekről, habár törvény szerint joguk lenne látni a kérdéses iratokat: akaratuk érvényesítése érdekében Árus Zsolt MPP-s tanácsos beperelte Hargita Megye Tanácsát.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."