Itthon » Gazdaság

Kerekasztal mellett kötik az üzleteket

Gyestörvény-módosítást vitatnak meg, inkubátorházasokat toboroznak és lengyel üzletembereket látnak vendégül a 24. Őszi Vásáron.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

fotó: archív
Ha őszi vásár, akkor narancssárga kód a szivárgásra fotó: archív
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. szeptember 27., 15:52
0 hozzászólás. 

Székelyföld legrangosabb gazdasági eseményének nevezték az Arkum Alapítvány és a Príma Rádió hétvégén huszonnegyedik alkalommal megrendezendő Őszi Vásárát a polgármesteri hivatal és a Hargita megyei tanács képviselői. A vállalkozók és civilek számára is érdekességeket tartogató rendezvénysorozat programját kedden sajtótájékoztatón ismertették.

Az idei rendezvény programjai szeptember 29-én, csütörtökön kezdődnek meg, és vasárnapig várják a látogatókat. Délelőtt tizenegykor nyitják meg a Városi Sportcsarnokban a 24. Nemzetközi Kiállítást és Vásárt, amelynek fővédnöke Dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja. A rendezvény védnöke Vass Dénes székelyudvarhelyi vállalkozó lesz, aki újabban gazdasági elemzésekkel tart tükröt a térség üzletemberei elé – ismertette Orosz-Pál Levente főszervező.

Az idei vásáron mintegy százötven kiállító várja majd az érdeklődőket: a legtöbben hazaiak, de húsz magyarországi standos és egy lengyel küldöttség is képviseli régióját. A belépő két lejbe kerül, ez tombolaként szolgál, amelyek a következő héten a Príma Rádió műsoraiban sorsoláson vesznek részt.

Toboroznak az inkubátorházba

A lengyel üzletemberekkel a csütörtök délután két órakor kezdődő szakmai konferencián is lehet találkozni, a Városháza Szent István termében, ahol üzleti kapcsolatokat lehet velük kötni.

inkubatorhaz-2

Megtöltik élettel az inkubátorházat. Fotó: Kakasy Botond

Az idei, bárki számára nyitott konferencia érdekessége, hogy különböző kerekasztal-beszélgetéseken az érdeklődők megvitathatják a térség aktuális kérdéseit. Tájékozódni lehet többek közt az aktuális gazdasági pályázatokról, a gyestörvény-módosítási javaslatról, de talán a legfontosabb a székelyudvarhelyi, elindítás előtt álló Hargita Business Center, azaz a vállalkozói inkubátorház tevékenységének megszervezése.

A konferencián bemutatják a gazdaságfejlesztő központot irányító csapat tagjait, toboroznak fejlődni vágyó fiatal vállalkozókat és olyan tapasztalt üzletembereket, akik vállalnák a mentorálásukat, illetve meghirdetik az inkubátorház menedzseri állását is.

A helyi szakoktatás terén is történik egy kis előrelépés: a város és a megye képviselői együttműködési megállapodást írnak alá a CNC-képzés kapcsán.

Szórakozni és versenyezni hívnak

Aki inkább enne-inna és szórakozna, az a sportcsarnokban már csütörtökön megkezdheti, ahol interaktív bemutatókkal is várnak mindenkit a különféle kiállítók. A hölgyek például szépségszalonok standjainál szépülhetnek meg.

Pénteken a városi minifocipálya is megtelik élettel: a 7. Székely Termékek Fesztiválja és a 13. Borfesztivál egész hétvégén várja majd a látogatókat, mintegy ötven székely termelővel, illetve több híres borászat minőségi termékeivel.

A különféle néptánc- és népzenei előadások mellett zumba, a Koszika & The Hotshots, valamint Szabó Előd és a Titán zenekar koncertje fér még a pénteki programba. A szombat estét a No Sugar és a magyarországi Titanic zenekar koncertje teszi feledhetetlenné.

Szombaton a fennállásának 19. évfordulóját ünneplő Príma Rádió vetélkedői zajlanak, többek közt a mese- és a viccmondóverseny. A mesemondó versenyre péntekig várják a napközis, óvodás és 1-4. osztályos gyerekek jelentkezését a rádió elérhetőségein.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."