Itthon » Gazdaság

Az UMGE nyílt levele Bunta Leventéhez

Az Udvarhelyszéki Magyar Gazdák Egyesülete nyílt levelet intézett városunk polgármesteréhez, ezt az alábbiakban olvashatják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

szantofold
szantofold
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. június 11., 09:08
1 hozzászólás. 


Polgármester Úr!

Az Udvarhelyszéki Magyar Gazdák Egyesülete felszólítja, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot az udvarhelyszéki magyar gazdáktól azokért a sértő kijelentésekért, amelyeket néhány nappal ezelőtt a Digital 3 televízió adásában tett. Önnek sem polgármesterként, sem politikusként nincs joga a szakmai szervezetek kompetenciáját bírálni, annál inkább nincs, hogy alig, vagy egyáltalán nem ismeri a gazdák érdekvédelmi egyesületeinek tevékenységét.

Ha próbált volna informálódni az egyesületünk „kompetenciájáról" tudnia kellene, hogy az évente több száz gazda számára szervezett akkreditált tanfolyam, a folyamatosan biztosított szaktanácsadás, a támogatások megszerzésében nyújtott gyakorlati segítség és még sok más, hosszasan sorolható tevékenység, mind olyan közhasznúságról tesz tanúbizonyságot, amiért inkább köszönet jár, mint bírálat, de semmiképp rossz szándékú elmarasztalás, vagy sértegetés. Ön nemcsak az érdekvédelmi és szakmai tevékenységet önzetlenül felvállaló több tucat szakembert sértette meg, de az egyesület tagjaiként tevékenykedő gazdákat is.

Tisztelt polgármester Úr!

A kijelentésein túl azt is nehezményezzük, és nyilvános magyarázatot kérünk arra, hogy az Udvarhelyszéki Magyar Gazdák Egyesülete beadványára, amit az Ön által vezetett hivatal 2010. március 9-én iktatott, miért nem válaszolt a mai napig?

Ahelyett, hogy a legelőtámogatás ügyében az udvarhelyi gazdák érdekeit tekintette volna szem előtt (akiknek a képviseletét polgármesterként vállalta) Ön a politikai ambícióinak hajkurászásra használja a gazdák számára járó EU-s támogatások lehetőségét. Teszi ezt annak tudatában, hogy május 17 óta a támogatási összeg naponta 1%-al kevesebb, de június 11-től az egész összeg elvesz.

A médiából értesülünk, hogy a gazdák támogatásainak megszerzésére Ön utolsó pillanatban is a törvény által biztosított „kiskapukat" keresi. Felhívjuk a figyelmét, hogy a területalapú és területhez kötött közösségi támogatások nem tartoznak az önkormányzatok bevételi forrásai közé (kivéve, ha az önkormányzat termelőként gazdálkodik), ezek kizárólag a területet állattartóként, termelőként használókat illetik. Arra kérjük, hogy a gazdáknak járó támogatás jogtalan felvételével (ha erre sor kerül), vegye át a gazdálkodással, állattarással járó gondokat, nehézségeket is.

Az Udvarhelyszéki Magyar Gazdák Egyesülete elnöksége



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guru
2010-06-12 09:40:38
Sebetyénék lenyulták a gazdáknak jövő magyarországi támogatást. Most a várostól jövöt is le akarják nyulni? Miért nem irjátok ki neveiteket Ti elnökség?Féltek hogy elmondjuk, hogy ti mibe voltatok részesek? Miért pézért adjátok a gazdáknak a pályázathoz szükséges igazolást? Szégyen! Csicskásai vagytok Jenőnek. Vajon így kell érdekképviseletet müködtetni?Haszonlesők!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."