Itthon » Gazdaság

Adók és illetékek - kézikönyv (nem csak) vállalkozóknak

A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének (SZMVSZ) magyar nyelvű, hiánypótló kiadványát sajtótájékoztatón mutatták be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Itthon
Itthon
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. december 13., 12:00
0 hozzászólás. 

A hazai, magyar nyelvű gazdasági kiadványok sorában hiánypótlónak számító kézikönyv az egy éve működő, mára már intézményesült SZMVSZ legfontosabb célkitűzése jegyében született meg: segíteni, tájékoztatni a székelyföldi kis- és mikrovállalkozókat – hangsúlyozta Birtalan József, az SZMVSZ elnöke.

A könyv megszületésével kapcsolatosan elhangzott: a romániai Adótörvénykönyv hatályban levő törvényeinek lefordítása egy szakembernek is komoly kihívást jelentett, mert a hazai magyar nyelvű terminológia nem azonos a magyarországival és igencsak hiányos.

Itthon

„Arra törekedtünk, hogy a könyv ne száraz fordítása legyen az Adótörvénykönyvnek, a benne levő információk, a nyelvezete úgy a laikusok, mind pedig az adózási rendszerben jártas szakemberek számára érthető legyen. Azt akartuk érzékeltetni, hogy az adórendszer nem egy szörnyűség, amibe csak a szakemberek nyerhetnek bepillantást, a szabályokat mindenki meg tudja tanulni" – mondta el Szilágyi István főkönyvelő, főiskolai előadótanár, a könyv egyik szerkesztője.

A szerkesztők, szerzők (Szilágyi István és Ilyés György, a helyi Adók és Illetékek Osztályának nyugalmazott vezetője) érdeme, hogy a kézikönyvben szubjektív módon kiválasztott, de reális, gyakorlati példákkal is szolgálnak. Ugyanakkor, a főbb témakörök fejezetekre bontásával is gondoskodtak arról, hogy az olvasó könnyen eligazodjon és megtalálja a számára hasznos információt.

Adók és illetékek, profitadó, személyi jövedelemadó, külföldiek adója, áfa, helyi adók és illetékek, jogszabályok – a 68 oldalas könyvecske hat nagy fejezetben részletesen, szemléletesen világosítja fel és hétköznapi, gyakorlati példákkal igazítja útba a szinte napról-napra változó hazai adójogrendszer útvesztőjében nem egyszer „eltévedt" vállalkozókat, cégvezetőket.

Az Európai Néppárt, Winkler Gyula európai parlamenti Képviselő, a SZMVSZ fővédnöke és a Hargita Megye Tanácsa támogatásával megjelentetett kézikönyv csak az érvényben levő jogszabályokat tartalmazza, a változásokról a SZMVSZ megújult, interaktív honlapján informálják a tagságot és az érdekelteket – tájékoztatott Sebestyén Kinga, a szövetség ügyvezető elnöke.

Az Adók és illetékek kézikönyv a tervek szerint egész Hargita megyében kapható lesz, ám egyelőre még csak a SZMVSZ Kossuth utca 43. szám alatti irodájában lehet megvásárolni. Az érdeklődőket hétköznapokon 9-13 óra között fogadják. További információkért a 0748-384.593-as telefonszámot hívni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."